Lagbanner
Silly Season Hammarby Bandy 2018/19: Ny anfallare klar
David Thorén jublar efter att ha gjort mål på Bajen 2016.

Silly Season Hammarby Bandy 2018/19: Ny anfallare klar

Redaktionen går igenom läget i truppen inför kommande säsong.

Så var den här, Silly Season-säsongen, tiden på året då rykten och spekulationer tar fart. Det har börjat röra på sig i Bajenland och redaktionen följer upp vad som händer i klubben.

Senaste nytt i röd text:

Klara in:

22/8-2018: David Thorén - IK Sirius
Bajen som har det tunt på anfallssidan, bland annat efter att Kalle Spjuth tackat för sig, värvar nu in David Thorén från Uppsala-klubben IK Sirius. Till Hammarbys hemsida säger anfallaren följande:
- Jag tvekade aldrig när Hammarby ringde, jag har själv mött Bajen ett antal gånger och vet om att det är ett roligt spelande lag med högt tempo. Det känns som att jag kommer att kunna utvecklas här.

(Hammarbys hemsida)

16/5-2018: David Pizzoni Elfving
Vår mittfältsmotor och mångsidige spelare, David Pizzoni Elfving, väljer att förlänga sitt kontrakt med Bajen för två säsonger framåt.
- Skönt, det var aldrig någon större tvekan om vad jag vill spela. Jag hade inga aktivt andra anbud, alla vet nog att jag är rotad i Hammarby.
(Hammarbys hemsida)

3/5-2018: Tom Nyström
Backen, och den Hammarbyfostrade spelaren, skriver på sitt första seniorkontrakt med Bajen. Avtalet sträcker sig under nästa säsong.
- Jag började i bandyskolan och har aldrig lirat någon annanstans. Det känns jättebra att skriva på sitt första seniorkontrakt. Jag har ett stort Bajenhjärta så det är jättekul att få lira kvar. Förra säsongen var jag överårig junior i truppen. 
(Hammarbys hemsida)

2/5-2018: Felix Nyman 
Publikfavoriten och den hårda försvarsklippan Felix Nyman stannar på Zinken. Nummer 16 har förlängt sitt kontrakt med ett år.
- Det känns givetvis jättebra. Även om de fanns andra intressenter så vill jag inte spela någon annanstans än i Hammarby. 
(Hammarbys hemsida)

2/5-2018: Fredrik Larsson - Tellus
Hammarby värvar från den andra huvudstadsklubben och hämtar in halven Fredrik "Larry" Larsson. Kontraktet med 30-åringen är skrivet på två år.
- Hammarby är ett sjukt bra lag, Tellus i all ära men det är en annan nivå på Bajen. Jag tror att jag kan utvecklas och givetvis slåss jag för att ta en tröja. 
(Hammarbys hemsida)

2/5-2018: Ilja Grachev
Mittfältaren förlänger sitt kontrakt med Bajen för två säsonger framöver.
- Det känns väldigt, väldigt bra. Det här ett lag som jag känner att jag utvecklas i. Vi var nära SM-final och nu vill jag ha revansch.
(Hammarbys hemsida)

16/4-2018: Patrik Hedberg
Vår landslagsmålvakt väljer att stanna på Zinken. Idag blev det klart att han förlänger med ett år. ”Rosa Pantern” som han kallas av fansen har varit i Hammarby under många år och är given mellan stolparna. Så här säger Hedberg till hemsidan:
- Jag var aldrig tveksam. Det var några andra klubbar som hörde av sig men det känns så bra i Hammarby att det inte var något svårt beslut att stanna. Jag har inte nått min peak än, det ska jag visa nästa säsong. Jag tror också att Hammarby blir bättre, vi har byggt det här laget under ett år och nu ska vi ta ett steg till.
(Hammarbys hemsida)

16/4-2018: Pontus Blomberg - Vetlanda
Ryktet visade sig vara sant. VBK:s mittfältare är klar för Hammarby och presenterades under måndagen. Smålänningen har skrivit under ett tvåårskontrakt och säger följande till Hammarbys hemsida:
- Det ska bli fantastiskt kul och inspirerande, jag har haft jättebra snack med Misja Pasjkin och Stefan Karlsson och jag väntar bara på att få köra igång. Det är klart att Stockholm lockade men framförallt var det den sportsliga utmaningen som avgjorde. Hammarby är ett mycket spelskickligt lag där jag tror att jag kan utvecklas. Jag har spelat ihop med Jeppe Jonsson i Vetlanda och med Pizzoni och Hedberg i landslaget och jag känner till Hammarbys kapacitet. 
(Hammarbys hemsida)
 
12/4-2018: Adam Gilljam

Publikfavoriten och den viktiga spelmotorn stannar i Grönvitt. Under torsdagen förlängde han sitt kontrakt med två år men med reservation. Skulle ett erbjudande från Ryssland dyka upp är mittfältaren fri att sticka till öst om någon klubb därifrån hör av sig till Hammarby innan den 30/5.

Till hemsidan säger hälsingen följande:
- En jättebra lösning. Just nu utgår jag ifrån att jag stannar men saker kan ändra sig och jag har alltid drömt om att spela i Ryssland. Det var en rolig säsong men med ett surt och bittert slut. Det kändes som vi hade mer att ge. Jag vill passa på att tacka alla fans för den härliga stämningen dom skapade. Dom gör verkligen skillnad.

Sportchef Stefan Karlsson fyller i:
- Adam är en viktig pusselbit, han har varit länge i föreningen och står verkligen för vad Hammarby är.

27/3-2018: Misja Pasjkin
Tränaren får fortsatt förtroende på Zinkensdamms IP och skrev i slutet av mars på ett treårskontrakt med föreningen. Hammarby väljer således att satsa på kontinuitet efter ett antal rokader på tränarposten de senaste åren. 

Klara ut:

8/6-2018: Fredrik Rubin - Tellus
Backen lämnar Bajen och har skrivit på ett tvåårskontrakt med Tellus.
(Tellus hemsida)

2/5-2018: Alan Dzhusoev - Neftyanik
Det blir ingen fortsättning för stjärnryssen i Bajen. Mittfältaren vänder hem till Ryssland och har skrivit på ett tvåårskontrakt med SKA Neftyanik från VM-staden Chabarovsk.
(World Bandy)

20/4-2018: Kalle Spjuth tackar för sig
Vår anfallsveteran har nu kommit fram till att han slutar med bandyn. Det beskedet nåddes vi av under fredagseftermiddagen. Till hemsidan säger 33-åringen att han är klar och nöjd med vad han åstadkommit och riktar ett tack till fansen. 
- Jag kommer givetvis att följa Hammarby i fortsättningen. Jag vill också passa på att tacka alla fantastiska fans som har följt oss under alla år. Jag har verkligen känt stödet från läktarna.
(Hammarbys hemsida)

17/4-2018: Sundberg lämnar för Örebro
Vår anfallstalang Hugo Sundberg, som fick göra några sporadiska inhopp under säsongen, lämnar för spel i bandyallsvenskan. Örebro blir finländarens nästa klubbadress. Så här säger klubbens sportchef Thomas Eriksson om värvningen: 
- Jag har pratat med såväl Stefan Karlsson som Robin Sundin (ÖSK-fostrad stjärna i Bajen), och fått väldigt bra referenser på Hugo. Han är en Kalle Spjuth-kopia, med ett snabbt skott. Målfarlig och ruggigt ambitiös och vill verkligen bli en bra bandyspelare. Han kommer att få betydligt mer speltid hos oss än i Hammarby, och ser möjligheter att utvecklas på det sättet.
(Bandypuls)

15/4-2018: Milerud klar för Bollnäs
"Kappe" lämnar Hammarby och flyttar norrut. Ny klubbadress för den offensiva spelaren är Bollnäs där han skrivit under ett treårsavtal.
(Bollnäs hemsida)

14/4-2018: Uppdatering om Brodén
Under fredagen poserade mittfältaren i en Sandviken-tröja på sitt instagramkonto. David Brodén har skrivit på ett treårskontrakt med laget från Gästrikland.
(Läs mer här)

12/4-2018: David Brodén - Sandviken
Vid lunchtid på torsdagen gick spelaren ut med ett inlägg på instagram där han tackar för sig efter fem säsonger i Bajen. Nästa steg i karriären är i skrivande stund oklart men mittfältaren har tidigare kopplats ihop med Motala.
 


Rykten in:

*** *** ***

Rykten ut:

*** *** ***

Avskrivna rykten:

23/4:-2018: Yuri Vikulin - Jenisej

Under hela sin karriär har försvararen representerat Jenisej men i april bröt han kontraktet med den ryska klubben. Försvarsstjärnan ryktades till Hammarby men i lördags stod det klart att han fortsätter sin karriär i hemlandet. SKA Neftyanik blir backens nästa adress.
(Bandypuls)

15/4-2018: Daniel Johansson - Vetlanda
Den spelskickliga mittfältaren väljer att stanna kvar i Småland och har skrivit under ett nytt kontrakt med Vetlanda BK. Således blir det ingen flytt till Bajen denna sommar, men i framtiden.... ? 
(Vetlanda-Posten)

Hammarby-truppen just nu:

Målvakter
#13 Patrik Hedberg
#26 Mikael Svensson

Försvarare:
#11 David Pizzoni Elfving
#16 Felix Nyman
#17 Robin Sundin
#33 Carl Johan Rutqvist 
#55 Robert Rimgård
#63 Tom Nyström

Mittfältare:
NY! Fredrik Larsson
NY! Pontus Blomberg

#7 Jesper Jonsson
#25 Edvin Englund
#39 Ivan Lebedev
#40 Adam Gilljam
#91 Ilja Grachev 

Anfallare:
NY! David Thorén 
#19 Johan Hannegård
#45 Christoffer Fagerström

Ledarstaben:
#Tränare: Misja Pasjkin
#Sportchef: Stefan Karlsson

*** *** ***

Fredrik Wiberg2018-08-22 10:40:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy