6 - 2

Skön vinst för Bajen i rond ett

Vetlanda besegrades i den första kvarten hemma på Zinken.

Så var slutspelet igång och planenligt besegrades VBK hemma på Zinkensdamms IP.

Men inledningen var inget vidare. Smålänningarna gick ifrån till en tidig 2-0-ledning efter två raka hörnmål. Men ett distansskott från Ilja Grachev gav oss kontakt och när Adam Gilljam kvitterade till 2-2 var det match igen.

Hammarby hade många chanser i första halvlek. Christoffer Fagerström var tillbaka igen efter ett kortare uppehåll och var spelsugen. Västgöten sköt, sköt och sköt men gjorde inga mål. David Borvall var het i bortamålet och stod för en fin räddning när "Fager" inte kunde överlista honom från straffpunkten. Det blev inga mål för "45:an" denna afton men han gjorde en bra match och kommer bli välbehövlig framöver. Lite bättre timing i mottagningarna så kommer målen ramla in.

Det snöade ymnigt på Zinken denna kväll och detta gjorde isen svår att åka på. Mycket lyftspel blev det som passade gästerna bättre än oss. Det blev lite irriterat i slutet när VBK fick ett frislag en lång bit från Patrik Hedberg i målet. Hammarby ställde upp med alla man i muren, Vetlanda-killen sköt på en av Bajen-spelarna, och det blev lite gruff innan de båda lagen gick ut till sina omklädningsrum.

Hammarby startade andra halvlek bäst och tog ledningen genom Kasper Milerud. Sedan visade Jesper Jonsson att släkten är värst med två fina mål. 5-2 och Vetlanda hade svårt att komma till avslut efter paus och var aldrig riktigt nära en upphämtning.

Bajen kontrollerade matchen och gjorde 6-2 genom Adam Gilljam på retur efter att Fagerström dribblat och försökt lägga ner Borvall. Kalle Spjuth blev illa slagen av en Vetlanda-spelare och fick hjälp av isen. Junioren Hugo Sundberg fick göra några byten på topp och frågan är hur det är med vår veteran? Då anfallsalternativen i laget inte är många behöver vi alla friska. Känns tveksamt om Spjuth är tillbaka på söndag, likaså med Pizzoni Elfving, som även han var borta denna afton.

Precis som i slutet på första halvlek blev det irriterat innan domaren blåste av matchen. Adam Gilljam rök ihop med Philip Lennartsson, den sistnämnde fick ett grovt matchstraff för våldsamt slag och Gilljam åkte på en "tia". Jag antar att känslorna kommer fortsätta under morgondagen när kvartsfinal två spelas i Sapa Arena, Vetlanda. Gilljam jagade Lennartsson, slog hårt på klubban, och Vetlandas nummer nio blev riktigt irriterad och slog Gilljam på kroppen. En oerhört ful aktion från smålänningen som helt rätt fick matchstraff. Detta kan ha varit hans sista match för säsongen. Lennartsson missar åtminstone matchen på söndag.

Kommer vi upp i samma form som under fredagskvällen ska det gå bra på söndag. Men Vetlanda saknade den febersjuke Johan Löfstedt under fredagen och är han tillbaka för VBK blir det en helt annan match.