Lagbanner
Slutspelet är nära för Hammarby

Slutspelet är nära för Hammarby

Efter fredagskvällens vinst mot Frillesås ser det ut att bli åttondelsfinal för Bajen.

Hammarby vann under fredagen hemma mot Frillesås med knappa 5-4. Segern innebär att Bajen befäster sin 10:e plats och det var ett stort steg mot åttondelsfinal. 

På söndag spelas den sista omgången i Elitserien och alla matcher börjar samtidigt, avslag 15:00. Hammarby kan sluta 8:a, 9:a eller 10:a. För att sluta högre upp i tabellen måste vi vinna borta mot Broberg samtidigt som Motala och Vetlanda förlorar sina matcher. Ingen omöjlighet då Motala spelar borta mot SAIK och Vetlanda tar emot seriesegrarna Edsbyn. Två svåra matcher för våra konkurrenter även om Sandviken har visat svag form på slutet.

Däremot så blir inte vår bortamatch mot Broberg/Söderhamn lätt. "Gurt" har sin direkta kvartsfinalsbiljett att försvara, alltså bör hemmalaget vara extra motiverade till att ta två poäng. Hammarby har råd att förlora och ändå sluta 10:a. Matchen i Uppsala mellan Sirius - Vänersborg kommer bara att handla om en sak: Vilket lag som spelar negativt kval och vilket lag som går på tidig semester. 

AIK tar emot Västerås och kan vid seger, samtidigt som Hammarby vinner mot Broberg, ta en sjätteplats och gå direkt till kvartsfinal. Men det slutar nog med att vi får revansch att ukräva mot Gnaget då vi sannolikt möts i åttondelsfinalen. VSK har bra form och AIK åkte på en rejäl smäll mot Motala. Lägg til att Bajens bortafacit är uselt den här säsongen och mycket talar för att tabellen står intakt på söndag kväll. Mycket kan fortfarande hända och det finns nog många därute som faktiskt underviker en slutspelsbatalj mot AIK med tanke på hur matcherna mot Solna-laget har sett ut.

Förutom Bajens match är det en del andra resultat att ha koll på under söndagen. Tisdag och torsdag spelas åttondelsfinalerna, en hemmamatch och en bortamatch väntar för Bajen om man tar sig dit. Motståndet blir klart imorgon kväll. 

Så spelas den sista elitserieomgången
Vetlanda - Edsbyn 
Broberg - Hammarby
Sandviken - Motala
Frillesås - Bollnäs
Åby/Tjureda - Villa Lidköping
Sirius - IFK Vänersborg
AIK - Västerås 

(Alla matcher startar klockan 15:00 söndagen den 16/2)

*** *** ***

Fredrik Wiberg2020-02-15 10:08:00

Fler artiklar om Hammarby Bandy