Hammarby Bandy - Sandviken
6 - 3

Utjämnat i semifinalen efter vändning på Zinken

Hammarby stod för en stark upphämtning hemma mot Sandviken.

Det är kvitterat i matchserien efter Hammarbys sköna 6-3-seger mot Sandviken hemma på Zinken under fredagskvällen! Bajen kom inför denna match med en 2-5-förlust i ryggen efter onsdagens nederlag i Göransson Arena.

Och vi såg ut att gå mot en ny torsk.... Det började väldigt illa för våra iskrigare. Tidigt gick bortalaget upp till en 3-0-ledning efter mål av Hannes Edlund, Daniel Mossberg och Dennis Henriksen. Men innan paus skulle Bajen få kontakt och detta efter ett straffmål av Adam Gilljam. 1-3 och psykologiskt viktigt inför halvtidsvilan.

Hammarby kom tillbaka som ett helt nytt lag efter paus och reducerade genom Christoffer Fagerström. Äntligen är han tillbaka i målprotokollet efter att ha avtjänat sin avstängning. Kasper Milerud kvitterade tre minuter senare och hemmalaget från Södermalm var ikapp.

SAIK drog på sig många utvisningar och detta skulle straffa sig. Ted Haraldsson åkte ut för fasthållning och Bajen fick straff. Som vanligt klev Adam Gilljam fram och gjorde det enda rätta. 4-3 och Hammarby var för första gången i ledning i denna semifinalmatch. Gilljam har visat sig vara en utmärkt straffskytt, det är sällan jag ser vår nummer 40 missa när det gäller som mest. Mittfältaren är oerhört kontrollerad och kylig i de avgörande lägena.

Hammarby fortsatte att mala på och det hjälpte inte att Magnus Muhréns lag hade tagit timeout en tid innan vårt ledningsmål. Fler mål för de gröna skulle komma och när Felix Nyman sköt in 5-3 på hörna kändes det någorlunda säkert.

Jesper Jonsson stängde butiken med sit 6-3 mål på tilläggstid och de 3024 åskådarna på Zinkensdamms IP hade all anledning att jubla. En mycket imponerande och stark vändning av Hammarby som visade moral denna kväll.

Nu står det 1-1 i matchserien och det innebär att denna semifinaldrabbning kommer gå till minst fyra matcher. Allså har vi två möten till att se fram emot. Semifinal tre spelas nu på tisdag kväll i Sandviken och semifinal fyra spelas på Zinken nästa fredag.