GT fick revansch på Lunden efter "heldag" på Sollentunavallen

Efter den lite turliga vinsten för HIK borta var det nu GT som drog det längsta strået då man fick revansch på Vallen i och med vinsten med 7-4. Lite stora siffror kanske, men sett över bägge matcher var det nog rättvist att lagen fick två poäng var.

Det blev en annorlunda och långdragen bandyupplevelse på Sollentunavallen denna onsdag, trettondagen och en röd dag alltså.
Klockan 13 skulle avslag ske, men efter besiktning av isen visade det sig att det fanns en hel del sprickor i densamma, så det blev lappning och lagning och omspolning som följd. 14:20 drog till slut matchen igång då det visade sig att planen var i bättre skick.

Det skulle visa sig bli en jämn och rätt så tempofattig historia då bortalaget GT tog ledningen i den elfte minuten på ett slumpskott som hemmamålvakten såg ut att ha koll på. Billigt, helt enkelt. Ex-HIKaren Jasper Felder målskytt, och även 0-2 kom från en ex-HIKare, Jonny Lind.
Efter detta ryckte dock HIK upp sig och bara tre minuter senare kom reduceringen genom Linus Hansson, framspelad av Jocke Megert. Kvitteringen till 2-2 kom i den 31:a minuten på straff, som Carl Lannes satte säkert.

Eftersom det förutom isproblemen var väldigt kallt spelades matchen i 3 x 30 minuter i stället för de vanliga 2 x 45, så straffen som ledde till 2-2 var det sista som hände innan pausvila nummer ett.

Direkt efter omstart tog Söderortslaget återigen ledningen med 2-3, och under denna 30-minutersperiod hände inte mer målmässigt, och spelet böljade rätt friskt fram och tillbaka utan att något av lagen kunde ta något inititativ. Efter 45 minuter bytte alltså lagen sida, och ingen paus togs eftersom det var dags för paus nummer två efter matchminut 60 i stället.

Direkt efter andra pausen tilläts GT myckt lättvindigt göra både 2-4 och 2-5 under de två första minuterna, och HIK kom inte över mittlinjen! I efterhand kan man konstatera att det var där HIK tappade möjligheten att ta poäng. HIK tog timeout efter dessa onödiga mål, och precis efter timeouten dundrade Jonas Säfström in ett frislag som touchade en spelare som ställde målvakten helt.

Efter den lilla "livlinan" i form av 3-5 målet spelade HIK den för dagen bästa bandyn, då man kom i anfall efter anfall och satte stor press på bortalaget, dessvärre utan den rätta skärpan i avslutsmöjligheterna.
HIK trummade på, och till slut, i den 83:e minuten kom reduceringen till 4-5 och nu fanns plötsligt chansen att sno med sig en poäng trots allt, men som så många gånger förr gled chansen ur handen för HIK då man återigen släppte in ett snabbt mål bakåt. Denna gång på en hörna, som uppstod av en slarvlig bakåtpassning. Återigen billigt.

Som grädde på moset gjorde GT/76 4-7 på straff i slutminuterna, och HIK var förlorare denna gång. Mer symptomatiskt än att HIK faktiskt också fick en straff i den näst sista tilläggsminuten, och missade, kunde det inte bli...
Man kan väl diskutera rättvisan i att GT vann matchen, men å andra sidan kunde man diskutera rättvisan i att HIK vann det första mötet lagen emellan, så det jämnar väl ut sig.

Klockan visade 16:34 när matchen var slut, så det blev en "heldag" på och runt Sollentunavallen för de tappra 55 åskådarna som trotsat de 15 minusgraderna för att se matchen. Bandykaféet och Café Vallen gjorde i alla fall bra affärer på fördröjningen av matchen samt två pauser i matchen i stället för en! :-)

GT/76 tog det sista halmstrået vad det gäller att hänga med i toppstriden, och då de möter Tellus och Spillan i de kommande matcherna kan man nog räkna med att de kliver uppåt i tabellen framledes. För HIK väntar Tellus i dubbelmöte härnäst. Där måste fyra poäng vara ett måste om vi inte ska tappa mark i den täta toppstriden.