Två nödvändiga poäng på Zinkendsdamm

HIK gjorde vad de skulle för att hänga på i toppstriden när de vann borta med 6-4 mot ett tappert kämpande IK Tellus.

HIK hade i matcherna mot GT både flyt och oflyt, och det blev som bekant två poäng var i dubbelmötet mot Söderortslaget. Nu ställdes man mot på papperet lättare motstånd, och nu gjorde man en mer stabil insats sett över hela matchen än vad man gjorde i någon av de två föregående matcherna.

HIK tog ledningen mot Tellus efter en knapp halvtimme inför en handfull åskådare på urklassiska Zinkensdamm i centrala Stockholm. 0-2 kom strax efteråt och det såg ut som om HIK skulle hålla nollan till paus, men en Tellushörna dundrades in och ställningen blev i stället 1-2.

Tellus kvitterade nästan direkt efter avslag i den andra halvleken, och det var en ställning som inte reflekterade matchbilden. HIK tog dock tag i det hela och allt eftersom trillade bollarna in i hemmamålet fram till 2-6. Dessvärre tilläts hemmalaget reducera i slutet två gånger om, och därmed gick HIK återigen miste om ett par värdefulla plusmål...

Hur som helst vann HIK rättvist och gjorde en stabil insats matchen igenom. Nu väntar hemmamöte mot samma lag på Lördag. Ytterligare två pinnar och fler plusmål skulle inte sitta fel!