Helenelund-Tellus 9-5

HIK tog dubbla segrar mot Tellus i och med 9-5 hemma på Sollentunavallen, efter att ha vunnit bortamötet tidigare med 6-4.

I HIK debuterade Pontus Björnström i målet, och han var delaktig i flera mål genom sina fina och precisa utkast. Två av de inledande målen var frukten av hans spelsinne och precision i utkasten. Ingen dålig premiär!
HIK hade bra kontroll över första halvleken, men ställningen när lagen gick till pausvila var ändå "bara" 3-1,

I den andra halvleken fortsatte matchbilden att se densamma ut, och målen trillade in lite tätare i den andra. Vid ställningen 5-2 blev dock HIK lite nonchalanta, och genom misstag och Tellus-spelare som var på hugget ledde det till att bortalaget gick upp till 5-5!
HIK knöt dock näven i fickan och ryckte upp sig. När matchen till slut blåstes av hade HIK relativt bekvämt gått ifrån till 9-5, och segern var egentligen aldrig i fara, förutom svackan i mitten av andra halvleken då bortalaget lite onödigt bjöds in i matchen.

Förutom nämnde Björnström debuterade även Sebastian Carenfelt i denna match, och även han hamnade i protokollet genom en assist och ett mål (7-5 och 8-5).

På lördag väntar en riktigt tuff uppgift då Helenelund åker till grannkommunen Solna för att ta sig an AIK på Bergshamra IP. Premiär för HIK på den nyligen uppiffade bandyarenan! Matchstart är 16:00, och vi hoppas många Lundensupporters gör den korta resan till Bergshamra för att heja fram Lunden till seger i derbyt!