Helenelunds usla svit fortsätter

HIK förlorade sin femte raka match då KVBS farmarlag Team Katrineholm utan större problem vann med 5-1 på ett snöigt Sollentunavallen.

HIKs formkurva har ju som bekant pekat spikrakt neråt på sistone, och inte ens i ett hemmamöte mot en nästjumbo blev det några poäng. Teamet hade förstärkt med 3 A-lagsspelare från KVBS inför matchen, då man verkligen vill hålla sig kvar i division 1.
I det ymniga snöfallet visade det sig att Teamet var mer taggat och man tog också ledningen med 0-1 efter knappt 20 minuter på straff. Mycket mer att nämna från den första halvleken var det inte.
Det dröjde ända fram till den 58:e minuten tills nästa mål kom, och då för hemmalaget Helenelunds IK.
Kvitteringsglädjen blev, som flera gånger förut under säsongen, väldigt kortvarig. I minuten efter återtog nämligen sörmlänningarna ledningen, och nu skulle man inte släppa den utan i stället utöka den. Målen rasslade in i HIK-målet fram till den 78:e minuten då slutresultatet 1-5 fastställdes.

34 insläppta mål på 5 raka förluster är inte dåligt, det är uselt. Detta alltså för ett lag som tidigare under säsongen legat på plats 1 och 2, och som hade som uttalat mål att slåss om uppflyttning.
Jag orkar inte ens spekulera i vad som hänt, men något är som synes väldigt fel i laget, och i och med denna katastrofala avslutning på säsongen är vi så djupt nere i seriesystemet att vi får backa bandet ända tillbaka till tidigt 80-tal för att finna HIK lika långt ner i seriesystemet. HIK är SEXA i Storstockholmsbandyn, förmodligen den sämsta "Stockholmsrankingen" någonsin för vår stolta bandyförening, och det är tamejfan skandal, helt klart!

Mardrömssäsongen avslutas på Söndag hemma mot Borgia. 20 pers trotsade kylan och snöfallet för att se HIK mot Team Katrineholm. Hur många orkar komma i serieavslutningen??