Lagbanner
A-laget är gång och ny tränare knuten till laget
Förhoppningsvis får vi se derbyn mot Gustavsberg på välfyllda läktare snart

A-laget är gång och ny tränare knuten till laget

Helenelund har gjort klart med en ny tränare/sportchef, nämligen den i HIK kretsar kända Conny Rydqvist. Vi satsar vidare mot högre höjder och träning har efter några veckors vila, startat.

Den nya tränaren Conny Rydqvist har spelat i Helenelund förut och han var den som sköt Bajen i högsta serien för x antal år sedan, och han var även med och hjälpte Stefan förra året vid de sista matcherna. Conny kommer ha en kombinerad idrottsansvarig sportchef i klubben och en sorts tränarroll i a-laget.
Att få avlastning på ledarsidan är något Stefan efterlyst länge. Vi välkomnar Conny tillbaks till klubben och önskar honom lycka till!

- Jag tror att teamarbete med Stefan blir bra. Det fungerade när vi började samarbetet i slutet av förra säsongen. Nu ska vi strukturera det, och då blir det ännu bättre, säger Conny Rydqvist till HIK:s hemsida.


Träningen i gång

Träningen har efter några veckors vila börjat och ledarna satsar på ett lite nytt upplägg.

- Grabbarna har efterfrågat en mer varierad försäsongsträning. Vi har lyssnat och försöker nu tillmötesgå önskemålen. På söndagar blir det med start 19 00 innebandy i sporthallen, tisdagar 19 00 fyspass med inriktning mot styrka på Sollentunavallen och torsdagar 19 00 spinning under instruktör i sporthallen. Den rena konditionsträningen ska grabbarna sköta själva. Lördagen den 12 juni kör vi en heldag med olika aktiviteter i min gymnastikhall i Märsta, berättar nye sportchefen Conny Rydqvist till Helenelunds IK Bandys hemsida.

Efter sommaren kommer det att tränas i ishall och träningen trappas upp, för att laget ska göras färdiga inför säsongen. För att få matchträning kommer laget att spela ett gäng träningsmatcher, hittills är två matcher inbokade. Mot Målilla och BK Bore, och flera är planerade. Laget planerar att båda möta lag från allsvenskan och lägre divisioner, för att göra laget mera flexibelt och förbereda för all sorters motstånd.


Truppen och nyförvärv

Inga nyförvärv eller förluster är hittills kända, men ledarstaben jobbar på att hålla stora delar av truppen intakt, men utesluter inte några ev. nya nyförvärv. Klubben jobbar på att förlänga med stora delar av förra säsongens trupp. Conny och Stefan siktar på att ha en trupp på 18 utespelare och 2 målvakter.

Förhoppningsvis kommer några juniorer att vara med i truppen och försöka ta en plats, kul om så skulle ske. Målet är ju att stora delar ska vara egna produkter och det är kul att återväxten verkar ge frukt.

- Idén är att några kommer att få fasta platser i A-truppen och några kommer att träna till och från med A-truppen, kommenterar Conny till HIK:s hemsida ang. juniorer i a-laget.


Truppen 2010/2011 med kontrakt

Sebastian Carenfeldt
Per Ekström
Jonas Jonsson
Fredrik Larsson
Viktor Brinck

HIK-redaktionen2010-04-28 19:55:00
Author

Fler artiklar om Helenelund