Helenelund vann annandagsmötet mot Norrtelje BF
I dag var det återigen mycket folk på vallen, 120 personer var på plats och såg HIK vinna mot Norrtelje BF med 9-3(4-2).

HIK tog sig an gästande Norrtelje BF (fd. Wettershaga GoIF) hemma på Sollentunavallen inför säsongens största och mest entusiastiska publik hittills. Vinst med 9-3(4-2).

Det var HIK som tog tag i taktpinnen inledningsvis och efter bara drygt sju minuters spel visade resultattavlan 2-0. Målskyttar var Andreas Karlsson fint framspelad av Fredrik Larsson och Johan Kronberg på straff efter Jerker Flodstam blivit fälld. Bortalaget reducerade dock till 2-1 genom ett kanonskott i nättaket efter hörna signerat Joakim Larsson, som var det största orosmomentet mot Lunden.

Linus Hansson gjorde dock 3-1 nästan direkt på avslag, men återigen kunde Norrtelje dundra in en reducering i nättaket till 3-2 genom Axel Ringblom som är blott 15 år gammal. Där har Norrtelje BF en stor talang.

Bortalaget tilläts komma in mer i matchen efter cirka 25-30 minuters spel och gick upp till 3-2. Matchen stod och vägde lite, men hemmalaget lyckades forcera in ett väldigt mentalt viktigt 4-2 mål genom Anton Fors fint framspelad av nyförvärvet Joakim Lindberg, precis innan paus.

Halvtidspausen tillbringade större delen av publiken inomhus för lite värmande kaffe och korv. Kul att se att så många köade för att komma in i klubblokalens café, till och med korvbröden tog slut, så det sattes nog ett försäljningsrekord vad gäller förfriskningar. :-)

I den andra halvlekens inledning drygade HIK ut ledningen till 5-2 genom Berlin och kopplade ett litet grepp om matchen. Trots att Norrtelje tilläts reducera till 5-3 (snygg soloraid av veteranen Klas Nyblom) lite senare var detta HIKs halvlek, och de sista fyra målen kom alla från hemmalaget, vilket alltså ledde till att matchresultatet kunde skrivas till 9-3(målskyttar Hansson 2, Fors 1, Karlsson 1).

Kanske lite stora siffror sett till hur matchen såg ut, men tacksamt var det och den fina publiksiffran på 120 personer klagade inte (förutom 5-6 bortaanhängare).
Som sagt var inledningen av matchen riktigt bra från HIK, likaså större delen av den andra halvleken. Inga misstag i de bakre leden från HIK under hela matchen, något som annars brukar vara mer regel än undantag. Om man ska klaga på något är det väl skärpan i avsluten, där frilägen fortfarande bränns lite väl ofta. Norrtelje sköt högt och var effektiva när de gjorde sina första mål, för att sedan få färre och färre möjligheter. Kanske ska HIK ta lite lärdom av detta och öva höga avslut på kommande träningar?

Bäst i HIK var ytterhalven Martin Krigh som är ett kanonförvärv och återigen Linus Hansson som är en riktigt bra bandyspelare och gjorde tre snygga mål i dag(igen). Även Jonas Jonsson förtjänar beröm, då han höjt sig avsevärt mot tidigare år. Han spelar mycket stabilt och tar för sig i försvaret tillsammans med Magnus Berlin.

Det finns dock en del spelare som har en eller flera mera växlar att lägga in och måste höja sig om vi ska kunna ta Tellus på onsdag.

Nyförvärvet Joakim Lindberg får godkänt för sin insats, men måste försöka bibehålla farten på skridskorna när han driver upp bollen. Men med hans passningar och lugn kommer komma till stor nytta i HIK. Kul att han är tillbaka!

Väldigt kul att se och höra en stor och entusiastisk publik på Vallen igen. Det är man som HIK-supporter inte alltför bortskämd med. Hejarramsor och jubel i samband med målen förgyllde stämningen på arenan, främst i andra halvlek. Riktigt kul, och vi får hoppas att åtminstone hälften kommer tillbaka mot Tellus (den 29/12 kl 19:00).

Faktum är att de bägge "riktiga" Stockholmsderbyna i serien, AIK-DIF och GT/76-Tellus bägge drog mindre folk än HIKs möte med Norrtelje (101 resp. 100 personer på dessa matcher)! Vi hade den femte bästa publiksiffran av alla div.1 matcher.

Nu väntar ett riktigt tungt toppmöte mot obesegrade Tellus redan på onsdag den 29/12, även det på Sollentunavallen. Avslag 19:00.