-
-

Säker vinst hemma mot Delta
Så här fullt var det i lördags, på denna perfekta bandydag. Plus för gratisglöggen som HIK bjöd på!

Delta från Karlstad var en ny bekantskap för de flesta på vallen denna perfekta bandydag. Men trots att få kände till deras kapacitet, blev dem inte en otäck överraskning för HIK. Matchen vanns av HIK relativt enkelt med 10-2(4-0).

Det var som sagt kanonväder, och isen såg helt perfekt från läktarplats och det var runt 50 personer på plats.

Delta började dock matchen bäst och stod upp bra mot HIK, de använde sig av samma taktik som HIK och gick upp högt på hemmalaget. Detta resulterade dock inte i några mål bakåt, men Delta såg ut att ha matchen under kontroll. De spelade med smart backlinje och kompakt lag, vilket gjorde att det blev många offsideavblåsningar för HIK.

Men efter 17 minuters spel friställde duktiga Niclas Sköljd anfallaren Linus Hansson som sprintade igenom och gjorde 1-0 till HIK. Matchen stod i detta läge och vägde, då visade ”Lunden” vilka som skulle ta tag i matchen.

Men Delta slappnar inte av, utan får till ett par halvchanser till främst genom duktige 33:an Henrik Karlsson som visar prov på fin skridskoåkning och speluppfattning.
Sista 15 minuterna på halvleken visar HIK att de är bättre tränade och får in 3 mål till. Det andra gjordes av Jerker Flodstam efter passning av Anton Fors, tredje av Kronberg på straff efter Fors gått omkull och det fjärde gjorde återigen av Linus Hansson på passning av Martin Krigh.

Ställning 4-0 till HIK, och en stabil ledning. Dock ska sägas att två av målen såg lite väl billiga ut från Deltas sida.

Andra halvleken fortsätter där den andra slutar och HIK pumpar på framåt med en härlig frenesi och fantasi. Hemmalaget går upp till en säker 8-0-ledning efter 63 minuter. Målskyttar var Kronberg på straff igen, Linus Hansson och Jerker Flodstam ett varsitt till samt första målet i klubben för nyförvärvet Martin Krigh.

Då tillåts Delta göra två mål, båda signerade Henrik Karlsson. Men HIK tar tag i matchen igen och nyförvärvet Oskar Strand gör sitt första hemmamål för Helenelund och Adde Karlsson faststället resultatet till 10-2.

- Det känns stabilt, en härlig lagmoral i ett gäng där alla spelar för alla. Vi står inte och faller med vissa spelare. När någon fattas fyller vi på med nytt folk. Idag gjorde exempelvis Martin Krigh en kanonmatch och till och med ett mål. Wiktor Nyström hoppade in och gjorde det han skulle. Det känns som om vi har hittat en trygghet i hela truppen, kommenterade tränare Conny Rydqvist till HIK: s hemsida.

Helenelund tar en säker och stabil vinst och hela laget förtjänar beröm. Men Anton Fors, Martin Krigh och Linus Hansson förtjänar extra beröm.

Nästa match är borta mot GT 76 på lördag klockan 13:00 på Gubbängens IP. Hoppas vi blir ett par bortasupportrar.

Målskyttar:Hansson 3, Kronberg 2, Flodstam 2, Krigh 1, Strand 1, Karlsson 1

Utv:3x10 min HIK