Lagbanner
Truppen spikad efter ytterligare två nyförvärv
Säfa blir kapten denna säsong.

Truppen spikad efter ytterligare två nyförvärv

Det har varit ganska tyst från HIK-redaktionen den senaste tiden, trots att det har hänt grejer med HIK. I dag tisdag gjorde de klart med säsongens femte nyförvärv, och truppen ser nu spikad ut för säsongen. Nedan följer en genomgång om försäsongen och truppen så här långt.

HIK slapp den riktigt stora spelaromsättningen som inträffade inför förra säsongen när det var ca 10 spelare både in och ut. Men ändå en ganska stor omsättning om man jämför med andra lag i samma serie.
Till den här säsongen har 5 spelare kommit till och 8 spelare har lämnat, men man kan dock säga att de fem stycken juniorerna födda 92-93 kan räknas som nyförvärv. Att fylla på underifrån är det bara vi och GT 76 i vår division från Stockholm som kan göra, spännande!


Nyförvärven

Säsongens första nyförvärv var den 23: årige mittfältaren Niclas Sköljd som kommer närmast från Söderfors, men har även spelat i UNIK. Läs mer om honom i tidigare artikel.

Från Söderfors kommer även den 27: årige försvararen/mittfältaren Magnus Berlin och den 21: årige anfallaren Oskar Strand. Magnus finns nämnd i tidigare artikel, och han kommer bli nödvändig med sin 27: åriga rutin i det unga HIK. Oskar Strand har varit klar en tid, och kommer ursprungligen från Sandviken. Han spelade liksom Berlin och Sköljd i allsvenska Söderfors förra säsongen och han beskrivs som en anfallare med bra skott och bra anfallstänk.

Från elitserielaget Bollnäs GIF hämtade HIK den 19: årige anfallaren Jerker Flodstam. Han har där spelat mest i juniorverksamheten, men har varit med och tränat och spelat ca 20 matcher med Bollnäs a-lag (främst säsongen 08/09). Jerker finns beskriven i tidigare artikel.

I dag tisdag har HIK gjort klart med ett femte och troligtvis sista nyförvärv. Han heter Anton Fors och är 20 år och kommer närmast från UNIK i Uppsala. Konkurrensen blev för tuff i hårt satsande UNIK och han tog en chans att spela till sig en plats i HIK i stället, dock är han väl medveten om konkurrensen på isen.
Anton är mittfältare och är fostrad i Sirius.

- UNIK blir mycket bra i år. Konkurrensen om platserna i UNIK denna säsong är stenhård, då man fått in många duktiga nyförvärv. Jag vill ha mycket speltid, men jag är helt medveten om att det är stenhård konkurrens om platserna i HIK också. Inget är givet där heller, så jag får kämpa och visa vad jag går för. Det här känns bra och det verkar vara lätt att komma in i det unga HIK-gänget, kommenterar Anton till HIK:s hemsida.

Vi hälsar alla våra nyförvärv och de nyuppflyttade egna produkterna välkomna till Helenelunds a-lag och lycka till!


Förluster

Som vi tidigare har meddelat har den forne lagkaptenen Markus Olsson lämnat för AIK i samma serie som oss, Joakim Samuelsson har slutat och bröderna Lunde har gått till seriekonkurrenten Norrtälje igen.
Nu kan vi även lägga till att målvakten Patrik Lundin har lämnat oss för GT 76, Pontus Björnström oklart, Sebastian Carenfeldt spelar Bajen p20 igen och Olle Jonsson är klar för AIK.

Vi önskar alla dem lycka till och vi kommer att se de flesta av dem på isen, då de spelar i samma serie som oss.


Träningsmatcher

HIK har spelat sex träningsmatcher och är faktiskt fortfarande obesegrade. De har spelat oavgjort mot de allsvenska lagen Gustavsberg och Borlänge och vunnit mot allsvenska Västanfors. De har även mött tre division ett lag: Eskilstuna, Målilla och Norrtälje där alla tre har slutat med vinst.
Nu i helgen ska de upp i Ljusdal på träningsläger och spela flera matcher.
Vi får hoppas att den goda vinnartrenden håller i sig även när säsongen börjar. Vinster i träningsmatcher är inget värt om det inte funkar under säsong.
 

Truppen

1. Micke Svensson
2. Calle Lannes
4. Patrik Elf
5. Per Ekström
6. Linus Hansson
7. Adde Karlsson
8. Jonas Sävström
9. Magnus Berlin
10. Jerker Flodstam
11. Fredrik Larsson
12. Tomas Pettersson
13 . Johan Kronberg
14. Oskar Strand
15. Anton Jörnåker
16. Joakim Megert
17. Wiktor Nyström
18. Niclas Skjöld
19. Dennis Wiksten
20. Jonas Jonsson
21. Anton Fors
23. Viktor Brinck
24. Niklas Pedersen

 
Gå gärna in på vårat öppna forum och skriv ! Senare i höst dock innan seriestart kommer en inför rapport för div 1 östra.

HIK-redaktionen2010-10-19 16:43:00
Author

Fler artiklar om Helenelund