-
-

Vinst i hemmapremiären mot Eskilstuna

Helenelund vann på lördagen sin hemmapremiär mot Eskilstuna. Matchen slutade 6-0(4-0) och HIK spelade mycket bra och förtjänade vinsten.

HIK började matchen mycket bra och tog rättvist ledningen på ett friläge genom snabbskrinnade Andreas Karlsson, efter ett lyft av Johan Kronberg. Hemmalaget fortsätter att anfalla och Eskilstunas farligheter kommer främst efter lite långbollar från den eminente målvakten Andreas Sundberg. De få farliga chanser som bortalaget får räddas av målvakten Micke Svensson och av försvaret, ledda av en mycket bra Jonas Jonsson. Han kamperade tillsammans med Wiktor Nyström i mittförsvaret, och de funkade mycket bra tillsammans, det verkar som Wiktor har ärvt lite av sina defensiva egenskaper från sin far Roland som var en mycket bra libero i HIK i många år.

Helenelund utökar ledningen till 2-0, även denna gång genom Andreas Karlsson. Spelet är ganska anonymt i mitten av halvleken, innan hemmalaget spurtar in två mål i slutet av halvleken. Målskyttar var skyttekungen Linus Hansson och Joakim Megert, och halvtidsresultatet var 4-0 vilket var fullt rättvist.

Andra halvlek, som har varit HIKs signum de senaste säsongerna fortsatte i full fart för hemmalaget. Men i vägen stod målvakten Andreas Sundberg, som räddade Eskilstuna från ett större nederlag. Han räddade bl.a. fyra frilägen på matchen och en hel del skott till. Eskilstuna kom igenom ett par gånger, men närmare än en straffmiss, missat en mot enläge mot backgiganten Jonsson och ett offsidemål kom de inte att spräcka den i bandy ovanliga målnollan.

HIK gör i slutet av halvleken två mål, genom Linus Hansson och Anton Fors som spikade slutresultatet till 6-0 till hemmalaget. En bra laginsats utan större dippar, toppat med bra försvarsspel var segerreceptet i denna lite småregniga tillställning. Dock måste vi ta färre utvisningar, då det kan straffa sig i jämna matcher.
Bäst i HIK var Jonas Jonsson och Andreas Karlsson, som båda gjorde en fin match. Bäst i bortalaget var redan nämnda, målvakten Andreas Sundberg. Anmärkningsvärt var att alla sex målen i matchen, gjordes av spelare födda 1990.

Kul för publiken att se nyförvärven Nicklas Sköljd, Anton Fors, och Oskar Strand göra hemmadebut, liksom 18: årige egna produkten Anton Jörnåker som kom in och täckte upp backplatsen vid utvisning. Dessutom gjorde Martin Krigh debut för klubben, och gjorde det bra från sin ytterhalvsplats. Nu hoppas vi få se Jerker Flodstam och Magnus Berlin(båda spelade dock i första matchen mot Slottsbron, men var upptagna med annat i helgen) i nästa hemmamatch som är mot Delta den 4/12 kl 13:30 på vallen.

Nästa match är nu på lördag borta mot svårspelade Nitro/Nora, som har börjat serien med två segrar och blir en svår nöt att knäcka.

Målskyttar: Andreas K , Linus H 2, Anton F 1, J.Megert 1

Utvisningar: 4x10