-
-

Vinst mot AIK

Helenelund förlorade förra helgen mot GT 76 borta, och var på lördagen ute efter revansch. Matchen började lite trevande, men vanns till slut av HIK med 6-4, dock kändes det inte så jämt som resultatet säger.

HIK hade inför matchen skyttekungen Linus Hansson och halven Joakim Megert sjuka och indisponibla för spel. Dessutom har nyförvärvet och mittfältaren Niclas Sköljd dessvärre flyttat till Karlstad. Men då får man ju utnyttja hela sin trupp och nya spelare kallades in, de tre 92:orna Wiksten, Jörnåker och Pettersson slussades in i laget igen och för första gången för Wiksten.

AIK ställde upp med en massa gamla HIK:are i laget: Oscar Petterson, Patrik Jonsson, Markus Olsson, Richard Sandsund, Chrille Lindholm dock saknades skadade Richard Öster och petade(?) Olle Jonsson.

AIK ställde upp med en klassisk ”bortamatchuppställning”, då de hade de flesta spelarna på egen planhalva och spelade destruktivt. Detta gjorde de bra och HIK hade svårt att komma igenom i början. Den forna HIK:aren Markus Olsson såg pigg ut och försökte komma igenom HIK:s försvar ett par gånger i början, dock var han för ensam.  Men AIK lyckas ta ledningen i den 13:e minuten efter en styrning upp i nättacket av Oscar Pettersson, 0-1.

Efter detta vaknar HIK och minuterna efter får HIK en straff, som hela vallen räknade med att Johan Kronberg skulle sätta. Sekretariatet hade t.o.m. satt dit ett hemmamål för HIK innan straffen (misstag av dem får vi hoppas). Såklart räddade den mycket duktige Hägglund i AIK-målet, men bollen går ut till hörna. Denna hörna sätts av lagkaptenen Jonas Säfström, och det är utjämnat till 1-1.

Efter reduceringsmålet har HIK det mesta av spelet, AIK tillåts bara komma fram till några halvchanser. När sedan Anton Fors skjuter in 2-1 till HIK i den 36:e minuten, känns det som HIK ska gå ifrån i målprotokollet. Men AIK lyckas hålla ut halvleken ut, och ställning 2-1 till HIK, rättvist men inte övertygande.

HIK som har bra andra halvlekar som signum, fortsätter att trampa och har i denna halvlek även vinden med sig. Jerker Flodstam gör 3-1 på passning av snabbe Adde Karlsson i den 54:e minuten och den hårt kämpande Oskar Strand gör 4-1 i den 66:e minuten. AIK räddas flera gånger av sin eminente målvakt Hägglund (som enligt läktarplats var på gång till HIK innan han blev klar för AIK, men hade inte tid att träna/satsa tillräckligt).

AIK tar efter detta timeout, vilket ger effekt ett par minuter senare när Per Hermansson gör 4-2 på hörna. Precis innan hade AIK en straff, som dock straffspecialisten Mickael Svensson räddade snyggt. Efter detta står matchen och väger lite, då Oskar Strand forcerar fram och vräker in 5-2 på egen hand. Fin prestation av nyförvärvet för säsongen.

Den spelande tränaren i AIK, Per Hettman fångar upp en långboll som slinker igenom hemmaförsvaret och reducerar igen till 5-3 och AIK är med i matchen igen. Men Johan ”Krona” Kronberg tar saken i egna händer och gör 6-3 efter en fin soloprestation.

AIK lyckas reducera ytterligare än gång genom SBBK-fostrade Jesper Ankarberg till 6-4, men de kommer inte närmare och matchen vinns fullt rättvist av HIK med 6-4(2-1).
HIK borde gjort flera mål och avgjort tidigare, men ska ha en eloge för kämpatakter och för att inte slutat försöka på 90 minuter. Bäst i HIK var Anton Fors, Martin Krigh och Johan Kronberg, plus även till Anton Jörnåker som debutera från start och var väldigt stabil.

- Skönt med seger och få fira jul med en ny tvåpoängare. Mycket positivt också att grabbarna som kommer in gör mycket bra ifrån sig. Vi blev lite för ineffektiva och borde gjort minst tre, fyra mål till på våra chanser, kommenterar Conny Rydqvist till HIK:s hemsida.

Nästa match är på annandagen(26/12) mot Norrtälje hemma, klockan 13:30. Hoppas på mycket folk på denna klassiker!

Målskyttar: Strand 2, Kronberg 1, Säfa 1, Flodstam 1, Fors 1

Utv: HIK 3x10