Lagbanner

Förlust för HIK på Östermalms IP

Efter fyra raka vinster kom första förlusten på mycket länge, mot ett mer taggat Djurgården på ett kallt och vintrigt Östermalm.

Efter en spelledig helg var HIK tillbaka i hetluften mot "antagonisterna" (omvänt formulerat så enligt DIF Bandys hemsida i alla fall) från Östermalm.
DIF Bandy gjorde förutom detta uttalande på hemsidan ännu ett par vassa kommentarer i programbladet, där det bland annat påstods att "det skulle vara ett mindre mirakel om de inte sprang igenom serien genom de värvningar de gjort" (HIK alltså), samt förhoppningen att DIF "skulle sätta stopp för HIKs säsong redan nu", hur nu det skulle gå till i omgång 5 av 20? Jaja, någon hade uppenbarligen käkat oerhört mycket taggtråd inför detta möte, men det får stå för denne.

Tyvärr visade det sig att taggtrådsmenyn gav resultat, då HIK återigen förlorade på fantastiskt vackra Östermalms IP med dess höga läktare med perfekt vy över hela isbanan. Högtalaranläggningen bör dock moderniseras omgående...

Redan efter 2:44 rasslade det till i HIKs målbur, och det var ju definitivt inte den start HIK ville ha. Första halvleken blev rätt så tajt och rörig, med mycket vilja och väldigt lite skönspel. Två lag som kan varandra bra, och med mycket griniga situationer, ledde till hela 95 utvisningsminuter totalt under matchen.
Willy Johansson kvitterade snyggt till 1-1 efter drygt 20 minuter, men DIF återtog ledningen på hörna innan halvtidspausen.

I princip hela publiken på 62 personer värmde sig inomhus i halvtidspausen, då det var -5 grader denna söndagskväll. Det kändes dock betydligt kallare då en envist blåsande nordlig vind kylde ner tillställningen.

Det dröjde ända fram till matchminut 72 innan nästa mål kom, och det gjordes av hemmalaget DIF. Nu såg det tungt ut för HIK, men en liten livlina kom i form av ett straffmål till 3-2 i den 79:e minuten. Det skulle dock inte dröja länge förrän DIF defintivt punkterade matchen genom ett snyggt spelmål till 4-2, och 5-2 på straff bara drygt två minuter senare.

HIK snyggade förvisso till siffrorna på övertid till 5-3 genom unga talangen Århammar, men det är ju som man säger "bara av akademiskt intresse".

Djurgårdens IF vann helt rättvist - inget snack om saken. I en tajt och smågrinig match var DIF hela tiden lite tyngre och lite snabbare. Det finns inga ursäkter eller bortförklaringar från min sida, HIK förtjänade inte poäng idag.

Noterbart var att vårat sedan länge invanda uppladdningsställe inför dessa matcher, Östra station, dessvärre var stängt! Riktigt tråkigt, men vi hann med god mat och dryck på The Londoner inför match i stället, och vi gick även dit efter match för att sammanstråla med DIFs bandyklack.

Denna klack har under åren krympt oroväckande, men denna kväll var de tillbaka i (nästan i alla fall) sin gamla fina form, och det blev därmed en riktigt trevlig "klack-match" på läktaren med sång och hejaramsor från både DIF- och HIK-håll.

Vi vänder blad efter denna förlust och ser fram emot kommande helg med fredagsmatch mot Spånga hemma på Sollentunavallen, och bortamatch i Behrn Arena på söndag mot Örebro SK U.

Heja Lunden!


DIF-HIK 5-3 (2-1)
Publik: 62, varav ca 15-20 HIK:are.
Målföljd; 1-0, 1-1. 2-1, 3-1, 3-2, 4-2, 5-2, 5-3'
Straffar: 1-1. Hörnor: 9-8.
Utvisningsminuter: 65-30 (95 minuter totalt).

 

Stefan T2021-12-06 19:04:04
Author

Fler artiklar om Helenelund