Fyra matcher = fyra segrar, efter 5-1 mot Köping!

Helenelund har inlett starkt i division 1 östra! I tur och ordning har Mosserud, Västerås Bandy, SIF Norrtelje och Köping nu fått känna på att gå tomhänta av planen efter sina matcher mot Sollentunas bandystolthet.

Efter en trevlig hemmapremiär på fredagen, då isen var mer eller mindre knappt godkänd för spel, då HIK slog Norrtelje, var isen nu i bättre skick när huvuddomaren blåste till spel 13:30 på söndagen.

På andra sidan planen stod nu gulsvarta Köpings IS, och trots att första halvlek blev extremt svårspelad på grund av snöfall precis innan matchstart, så blev det i slutändan en ganska välspelad match mellan två förmodade topplag i serien. I andra halvlek blev isytan i princip helt slät efter ismaskinernas jobb, och då höjdes också spelkvaliteten.

Men som sagt, den första halvleken blev knepig, för bägge lagen. Bollen studsade fram över planen åt alla håll. Alla passningar längre än 1 meter slutade med att bollen kunde befinna sig på allt mellan 5 och 30 cm i höjd när bollen nådde adressaten. Detta ledde till en hel del dråpliga situationer, och i synnerhet vid hörnor slogs det allt som oftast "hål i luften" då tanken var att träffa den cerisefärgade bollrackaren.

Symtomatiskt för detta var att 1-0 målet från HIK var just ett mål på volley, då Olle Bolkeus kunde bemästra sina brännbollstalanger och dunka in ledningsmålet på volleypassning av Willy Johansson. 2-0 satte Micke Andersson på straff efter att unge talangen Axel Århammar blivit nerdragen i straffområdet. Bortalaget lyckades i denna situation få tre spelare utvisade (en kom dock in direkt då straffen resulterade i mål).
Halvtidsvisslan ven och ismaskinerna kom in för att förvandla den ojämna isen till en något likande ett "salsgolv" till andra halvlek.

HIK tog kommandot tämligen omgående i andra halvlek och spelade sin bästa bandy (hittills) denna säsong under följande 20-25 minuter. Kombinationsrikt och fartffyllt. 3-0 kom på hörna av Micke Andersson. KIS hade dock inte gett upp, och efter lite bök och stök kom en helt logiskt och rättvis reducering till 3-1 i den 54:e matchminuten. HIK svarade dock snabbt, då det bara en dryg minut senare levererades en riktig "stänkare i krysset" signerad Lukas Ahlqvist. Ett mål som vi från läktarplats såg i sin fulla glans, då han låg helt rätt i vinkel från vår åskådarvy. Trots att han gick "in i snävare vinkel" var avslutet klockrent och precist. Ett av de snyggaste målen hittills denna säsong, helt klart.

KIS kämpade på, men såg nu ut att vara ett slaget lag. Bortalaget fick dock en straff, som en fribiljett in i matchen igen, men den räddades av Calle Isaksson i hemmamålet. När sedan HIK gjorde 5-1 genom Olle Bolkeus (även han tvåmålsskytt denna dag) med knappa två minuter kvar av ordinarie tid var saken biff.
En mycket väl genomförd match, mot ett bra motstånd. Domarinsatsen kan diskuteras, då det uppstod lite "polsk riksdag" vid ett par tillfällen, och de många utvisningarna, främst för bortalaget, satte lite huvudbry i publiken.

I samband med HIKs obligatoriska seger-våg framför oss i klacken höll vi även upp ett par uppmuntrande plakat för KIS-spelarna, men då de av naturliga skäl bara ville åka av isen, är det oklart om våra budskap nådde fram. Dessa plakat förkunnade vår beundran och uppskattning för Köpings IS, och det sätt de vände ett nedläggningsbeslut av deras hemmaanläggning Kristinelunds IP. till att de beslutsfattande kommunpolitikerna i stället valde att renovera och bygga om "Krillan". Dock får de stå ut med att spela samtliga hemmamatcher i Eskilstuna denna säsong. Vi överlämnade dessa plakat till KIS-busschauffören, så budskapet gick i alla fall fram ändå, vilket känns bra. Vi kommer göra en tydligare och tidigare manifestation i samband med bortamatchen i Eskilstuna, som ingen i KIS kommer att missa.

HIK-Köpings IS 5-1
(2-0) Publik: 79 pers, varav ett 15-tal bortasupporters.
11-6 i hörnor.
HIKs målskyttar: Micke Andersson 2, Olle Bolkeus 2, Lukas Ahlqvist 1.