Lagbanner

Helenelund-Köping 6-0

HIK avslutade hemmaspelet med ännu en seger, och förblev obesegrade på hemmaplan denna säsong!

En mycket framgångsrik säsong börjar närma sig slutet. En enda match återstår, och det blir garanterat den tuffaste och mest nervkittlande, mot serietvåan GT/76 på Gubbängen. Men innan dess var det alltså dags att avsluta hemmaspelet mot Köpings IS, en klubb som det dessvärre inte är så mycket muntra miner runt just nu, och det är fullt förståeligt....

De svartgula fick för ett par veckor sedan ett blytungt besked från Köpings kommun; isbanan på hemmaarenan Kristinelunds IP kommer inte att drivas nästa säsong. Tydligen är de gamla aggregaten inte miljöanpassade, då det under vintersäsongen pumpas runt ammoniak i rören, och det kommer inte kommunen att tillåta från och med nu. Att byta till ett nytt, mer miljövänligt aggregatsystem anser sig inte kommunen ha råd med. Så när nästa bandysäsong startar vet vi i nuläget inte var, eller om, KIS kommer kunna spela. Mycket, mycket tråkigt!
Hela 353 personer kom till Kristinelund när KIS spelade sin sista hemmamatch för säsongen, helgen innan denna match, för att visa att man stöttade KIS i sina försök att övertala kommunen att ombepröva sitt beslut. KIS driver nu kampanjen #räddakrillan, som vi hoppas ger resultat och fler i bandysverige vill ställa sig bakom!

Själva matchen då? Jo, det var en ganska avslagen historia, i gråmulet väder och lätt duggregn samt kraftig blåst. HIK gjorde sitt jobb, och tog ledningen redan efter knappt fyra minuter. 4-0 stod det i paus, och egentligen var det inte mycket att snacka om. Med tanke på den stora matchen kommande helg, då allt ska avgöras, var det ändå skönt att se HIK spela så pass fokuserat, och fortsätta målgörandet, mot ett bortalag som inte hade alltför mycket energi. Fullt förståeligt, som sagt.
Noterbart var i alla fall att unga Axel Århammar satte matchens sista mål (6-0), och vi får hoppas att lagkamraterna tog hand om mål-bollen, som 16-åringen säkert vill behålla!
Tyvärr bemödade sig endast 63 personer att ta sig ner till Sollentunavallen denna dag. En besvikelse, då föregående fyra matcher samtliga lockat över 100 personer. Glädjande nog snittade vi i alla fall denna säsong på 104 personer, vilket är det bästa hemmasnitt HIK haft på åtskilliga år. Med detta kom vi tvåa i publikligan efter obligatoriska ettan Gustavsberg, som ju denna säsong satte nytt publikrekord med 1042 personer på nyårsafton, mot just HIK!

När matchen var slut vecklade vi ut en bandyroll med texten #räddakrillan, och sjöng just "Rädda Krillan" så att det ekade ut över Vallens is. Köpings-spelarna kom fram och applåderade och tackade för vårat inititativ. Vi tillhör ju alla "Bandyfamiljen"!

När KIS-spelarna skrinnat av isen var HIKs spelare kvar på planen, och för sista gången denna grundserie fick vi göra vågen med våra ishjältar. Nu är det bara att räkna dagarna till det är dags för "Le grande finale" på Gubbängen kommande söndag.
HIK måste se till att INTE förlora för att ta förstaplatsen, och därmed kvala. GT är alltså piskade att vinna. Hujeda mig vilken nervpärs det kommer att bli!

Vi i The Lundeners fick varsin matchtröja av HIK, som uppskattades enormt! Det var en äldre modell, och faktum är att jag ännu inte lyckats lista ut vilken säsong denna användes. Den knapphändiga informationen om dess ursprung förtäljer dock att det var ett ställ som inte användes speciellt mycket, och förmodligen bara under en säsong. Jag ska försöka knäcka den gåtan...

Kommande helg gäller det!  Vinst eller oavgjort för HIK = kval!

HIK-Köping 6-0 (4-0)
P: 63, varav åtta aktivt sjungande Lundeners.
Hörnor: 5-7.

Stefan T2020-02-17 20:25:52
Author

Fler artiklar om Helenelund