Helenelund-Norrtelje 7-1

En stabil seger på Sollentunavallen. Varken mer eller mindre.

HIK kom till spel i sprillans nya matchställ (riktigt snygga!) och tog tag i taktpinnen mer eller mindre omgående. Matcher genom Norrtelje har de senaste åren varit ganska tajta tillställningar, och med en del poängtapp (främst på bortaplan) är det ett lag man måste se upp med. Dock har HIK denna säsong visat sig väldigt starka och tålmodiga, och det har gett tvåpoängare i varenda match utom en, mot Gustavsberg "hemma" i Relitahallen.
Så, allt talade alltså för en stabil hemmaseger, och det var precis det som matchen utvecklades till.
HIK tog ledningen efter knappt 10 minuter, och spädde på det med två hörnmål i rad (ganska ovanligt för att vara HIK), samt ett fjärde mål strax innan paus.
Norrtelje fick en chans att ta sig in i matchen målmässigt mellan 2-0 och 3-0 genom en frikostigt dömd straff, men denna missades.
5-0 kom bara knappt två minuter efter halvtid, och det gjorde "Butta"´s son till tremålsskytt denna dag (Willy Johansson alltså).
Ytterligare en straff tilldömdes Norrtelje, och denna gång satt den i nätmaskorna. 5-1 alltså.
Men HIK hade matchen under kontroll, och trots en straffmiss av HIK (matchens tredje straff alltså), kunde vi drygt 100 på läktaren tämligen avslappnad titta på när HIK i makligt tempo definitivt spikade igen matchen med 6-1 i 66:e minuten och 7-1 i matchens absoluta slutskede.
Nöjda och glada gjorde vi den sedvanliga vågen med spelarna. Vi vann även borta på Lucia med samma siffror mot samma lag, som en liten anekdot.

Det kändes lite som "en dag på jobbet", och HIK behövde inte riktigt slå igång alla motorer för att ta de två poängen som var på spel. Det kan nog bli något snarlikt även i kommande match, borta mot Eskilstuna BS, som ligger sist i tabellen.
Serien avgörs inte i matcher som dessa, utan snarare mot de bägge toppkonkurrenterna (DIF och GT76), och dessa står snart på tur... då blir det nervdaller och tandgnissel på läktaren!