Lagbanner

Helenelund-Västerås Bandy 16-0

Det blev en bekväm storseger hemma på Sollentunavallen för serieledarna HIK.

16-0. Ja, siffrorna talar sitt tydliga språk!? Det var dock aningen smickrande siffror för hemmalaget, då gästerna från Västerås höll relativt jämna steg med HIK inledningsvis. Att de inte lyckades spräcka målnollan på hela matchen måste anses en smula uppseendeväckande, då de skapade en hel del lägen, samt hade lika många hörnor som HIK (10-10!). Vi HIKare har dock absolut inget emot att hålla nollan, och det var en hel del snygga räddningar av Micke Svensson i målet som bidrog till detta.

HIK ska ha stort beröm för att man fortsatte att producera mål, trots att matchen i princip var "död" efter första halvlek (8-0). Det är aldrig fel med bra målskillnad i tabellen, speciellt eftersom både GT/76 och DIF har öst in fler mål än vi, hittills. Sådant kan ju vara av stor vikt om det blir likaläge poängmässigt i sluttabellen.

Själva matchen blev, som alla säkert förstår, en ganska odramatisk historia. HIK lyckades göra hela fyra hörnmål på sina tio hörnor, vilket är långt över det snitt vi är vana vid. Ordet "småtrevlig" passar bra in på matchupplevelsen för oss i hemmapubliken (drygt 100 på plats), men som sagt, någon nerv blev det ju självfallet inte.

Åtta hemmaspelare hamnade i målprotokollet, vilket ju såklart är kul! Micke Andersson bäst på fem mål, Willy Johansson gjorde fyra, samt Joel Portinsson två. Utöver detta fem enmålsskyttar. Stämningen var helt okej, men aningen avslagen stundtals. Man kan inte begära för mycket när det är en match HIK bara "spelar av", och det kommer dyka upp tuffare motstånd framöver. Då kommer vi i Lundeners vara än mer taggade.
Kommande match spelas mot Spånga på bortaplan. Kanske läge att bättra på målskillnaden ytterligare?

Stefan T2020-01-06 17:03:18
Author

Fler artiklar om Helenelund