HIK besegrade Mosserud med 4-1

Helenelund inledde säsongen i november med att vinna mot Mosseruds GF i Karlstad med 5-4, och nu blev det 4-1 mot samma lag hemma på Sollentunavallen.

Det blev en något enklare seger denna gång mot värmlänningarna, då premiären var en riktig nervpärs, och där HIK kunde vända och vinna först i slutminuterna.
Denna gång hade HIK bra koll på matchen i åtminstone 80 av de 90 minuterna, och ledde från fjärde minuten och hela vägen till slutsignalen.
Det kändes lite som "dagen efter" denna matchdag. Kanske för att merparten av oss i hejaklacken faktiskt begav sig in till Zinkensdamm på lördagen, för att se Hammarby besegra Broberg med 9-6 inför 2880 åskådare i strålande solsken.
Så, en mulen och regnig söndag med ynka 41 åskådare på plats underströk verkligen känslan av att det, för några av oss åtminstone, verkligen var "dagen efter".

På väg ner mot Sollentunavallen ökade regnet från dugg- till hällregn, och man kunde inte annat än att tycka synd om spelarna som värmde upp på planen, medans vi åskådare skyndade oss in på vår extremt uppskattade läktare med tak över! Alla utomhusarenor för bandy borde ha en sådan!

HIK hade efter flera covid-fall i truppen fått skjuta upp två matcher, så denna match var alltså den första på två veckor. Frågan var om Lunden var fågel eller fisk efter detta uppehåll? Ja, mitt val hade nog spontant varit fisk, med tanke på hur blöt planen var vid avslag... (hahaha)

När väl vattenpolon, eller förlåt... bandymatchen började tog det bara drygt tre och en halv minut innan det rasslade i bortamålets nät. 1-0 genom Willy Johansson. Bara ett par minuter senare satt 2-0 på en hörna, och denna gång serverade samma Willy bollen från hörnflaggan till skarpskytten Micke Andersson.
Inga fler mål föll i första halvlek, trots mastigt övertag för hemmalaget. Det myckna regnandet och stora pölar här och var på isen omöjliggjorde skönspel, och trots att regnandet till slut minskade allt eftersom, och slutade helt lagom till paus, var spelplanen vid detta tillfälle mer likt en swimmingpool än en bandybana, så lätt att spela bandy kan det sannerligen inte ha varit.

I halvtid gjorde ismaskinerna sitt bästa för att skrapa bort vattnet, och isen såg mycket bättre ut när spelarna skrinnade ut för andra halvan av matchen.

Lunden rivstartade, igen, genom att göra 3-0 (Olle Bolkeus) nästan direkt på avslag. Ett snyggt solomål, då han zickzackade sig igenom de gröngula i bortaförsvaret. Tio minuter senare var samma "hörn-duo" i farten igen, då Willy återigen slog hörnan, som Micke Andersson återigen dundrade in.
Sen tog det stopp för HIKs målproduktion för denna dag. Mosserud tilläts reducera till 4-1 (Jakob Knape) efter en knapp timmes spel. Sen blev det väldigt avslaget och föga intressant, då HIK såg ganska nöjda ut, och Mosserud inte riktigt hade kapacietet att krypa närmare målmässigt. En liten förhoppning till ytterligare reducering fick i alla fall bortalaget, då HIK drog på sig en dubbelutvisning i 73:e matchminuten. Att Mosserud i detta läge inte tog en time-out är för mig ett mysterium, men oavsett om den hade inneburit något eller icke kan vi konstatera att inga fler mål föll under återstoden av matchen.
Efter matchen kom HIKs spelare, som vanligt vid seger, fram och tackade den för dagen lite väl tysta och lågmälda klacken, och vi kunde skriva in ytterligare två sköna poäng i tabellen.

Nu väntar två oerhört tuffa matcher: SIF Norrtelje borta på torsdag, och sedan Gustavsberg, också borta, på söndag. Att våga sticka ut hakan och tro på fyra poäng på dessa är nog kanske lite övermodigt, men den cerisefärgade bandybollen är ju som sagt rund, och med bättre stöttning från oss i Lundeners under dessa två matcher kanske det kan gå vägen trots allt.