HIK besegrade Örebro U, igen.

Med en gäspning tog vi tacksamt emot ytterligare en tvåpoängare när Helenelund planenligt besegrade Örebro SK U med 9-0.

Bandymatcher kan kittla nerver, göra en överlycklig, frustrerad, förbannad... och ibland kan en bandymatch göra en likgiltig. Likgiltigheten var påfallande närvarande denna söndagseftermiddag. då HIK vann med bekväma 9-0 hemma på Sollentunavallen.

Med 6-0 i paus var det inte ens spännande, och andra halvlek bjöd på mer gäspningar än hejaramsor och måljubel. Tyvärr. Så blir det ibland, när det är stor skillnad mellan lagen. Det här var ytterligare ett exempel på den minst uppskattade matchupplevelse som i alla fall jag känner till.
Visst, två poäng, bra med många plusmål, kul med sex målskyttar, men spännande.... nej, inte det minsta.
Hatten av ändå för ungtupparna från Örebro, som skapade en del chanser och hade några skapliga hörnor. Vid ett tillfälle i andra halvlek var jag, och de andra 53 personerna på läktaren (förmodligen), beredda att anteckna en målskytt för ÖSK, men på något märkligt sätt hamnade den cerisefärgade bollen inte i mål. Fråga mig inte hur det gick till.

När det blir nio mål, och fokus kanske grumlas en aning för att i detalj redogöra för alla händelser och mål, kan jag därför inte exakt meddela vilka mål som var snygga, respektive mindre snygga. Jag har dock för mig att 5-0 och 7-0 var riktigt snygga, men jag kan ha fel. En del mål var rena "gröt-mål", där bollen for som en flipperkula fram och tillbaka, innan den slutligen hamnade i nätmaskorna.
ÖSK U´s målvakt gjorde återigen en bra match, men det hann alltså ändå bli nio mål i baken denna gång. Han var garanterat mer nöjd efter 2-5 hemma veckan innan.

Av de mer anmärkningsvärda detaljerna jag kan komma ihåg från matchen var att det endast tog 40 sekunder innan det stod 1-0. Jag hade precis hängt upp flaggan på räcket när den bollen trillade in. HIK fick två straffar, varav den ena resulterade i mål. Den andra också faktiskt, men den dömdes om (HIK-spelare innanför straffområdeslinjen fick vi sedan förklarat för oss), men andrastraffen blev totalt misslyckad och studsade ut flera meter till vänster om målet. Två hörnmål fick vi även bevittna. 9-0 kom på övertid av denna dags tremålsskytt Micke Andersson.

HIK var långt ifrån ordinarie denna dag. Willy Johansson och Andreas Karlsson saknades, bland annat. Bra gjort ändå att peta in nio bollar med dessa spelare borta.
Tyvärr smittade den inte alltför spännande stämningen på isen av sig på läktaren, då vi i The Lundeners gjorde en ganska slät figur denna dag. Visst, det sjöngs och jublades under bägge halvlekarna, med ojämna mellanrum (som vanligt), men någon karnevalstämning blev det definitivt inte. Den hoppas vi kommer infinna sig på annandagen istället!

Som sagt, två pinnar, nio plusmål, och serieledning i en haltande tabell. Man ska trots allt vara nöjd.

Söndag 19 dec, 13:30, Sollentunavallen:
HIK-Örebro SK U 9-0 (6-0)
Publik: 54 (kanske några enstaka bortasupportrar, men osäkert på hur många)
Hörnor: 11-6. Straffar: 2-0.
Utvisningsminuter: HIK 15, ÖSK U 20.
Målskyttar HIK: Micke Andersson 3, Olle Bolkeus 2, Axel Århammar 1, Andreas Wilsson 1, Hjalmar Nergård 1, Marcus Rydmark 1.

Nu siktar vi med tillförsikt fram mot Annandagen, då vi tar emot GT/76 hemma på Sollentunavallen. En tät och smågrinig match är att förvänta, och betydlgt bättre drag på läktaren kan redan nu utlovas. 20 stycken HIK-färgade viftflaggor kommer att finnas på läktaren, och vi hoppas att de vi i klacken själva inte viftar med kommer att användas av övriga HIK-sympatisörer på läktarplats. Vallen ska färgas svart och röd!