Lagbanner

Kalix-Helenelund 5-0

Mardrömmen i kvalspelet fortsätter för HIK. Två matcher och NOLL gjorda mål framåt på dessa.... det ser inte lovande ut!

Att bli "nollat" i bandy händer då och då. Inte ofta, men det händer. Men att bli nollat två matcher i rad, det är desto ovanligare!! Jag var tvungen att kolla i mina statistikgömmor, där jag har plitat ner samtliga HIKs matchresultat sedan 1989, och det har faktiskt aldrig hänt förut från just det året och framåt... tills nu alltså!

Givetvis innebär 0-2 mot Västanfors och idag 0-5 mot Kalix att vi helt enkelt har fått absolut tänkbara start på kvalet, och nu MÅSTE vi helt enkelt vinna bägge återstående matcher, det finns inget annat.
Ingen av oss i The Lundeners bemödade sig att resa upp till Norrbotten, men matchen gick på Bandyplay.se, så vi hade i alla fall möjlighet att se matchen på annat sätt. Själv skaffade jag ovanstående livetjänst enkom för denna match, och kan därför ge min syn på matchen på ett hyfsat objektivt sätt.

Det första man kunde konstatera av tv-bilderna var att kameramannen inte direkt hade järnkoll på var bollen befann sig nere på isbanan. Det andra var att det var byig vind och snö i luften i princip hela matchen, så det blev mycket svårspelat. Det tredje jag kunde konstatera var att Kalix inte alls hade den fart på skridskorna som jag var livrädd för. HIK hade inga större problem att hänga med när Kalix kom till anfall. Det kändes definitivt som att Västanfors hade lättare för att skrinna ifrån HIK än Kalix.
Hemmalaget tog ledningen efter en dryg kvart, efter lite stök i straffområdet, och 2-0 var en riktig pärla. Ett frislagsmål från säkerligen trettio meters håll. Bara att lyfta på hatten.
Denna ställning stod sig till halvtid, men det kändes ändå långt ifrån avgjort. Visserligen kom Kalix till fler avslut än HIK, men gällande bolltempo och bollinnehav var det helt jämnt.

HIK kämpade på i andra halvlek, och letade efter det förlösande målet som eventuellt skulle kunnat ge en biljett in i matchen.
Men mål från HIKs håll blev det inte (ett bortdömt för hög klubba var det närmaste), däremot tre till från hemmalaget. Dessvärre av det billigare slaget. 3-0 kom på utkast från Kalix målvakt, över hela planen, och efter studs lobbades bollen över HIKs målvakt in i mål. I slutet av matchen rann två totalt onödigt mål till in. 4-0 kom då en Kalix-spelare i misstänkt offsideläge står helt fri med HIKs målvakt, och det begicks inga misstag i avslutet. 5-0 kom på övertid då det efter en grötig situation vid ena stolpen rafsades fram en passning till en hemmaspelare som kunde vispa in bollen i helt tom målbur.
De två sistnämnda målen kändes extremt onödiga. Oavsett resultat får man inte bara lägga av att spela på det sätt HIK gjorde de sista fem minuterna.

Kontenta: Ja, 5-0 alltså, men lite orättvist stora siffror pga HIKs dåliga disciplin på slutet. De två kommentatorena hade helt rätt i sin bedömning när de sa att matchen avgjorde i straffområdena. HIK fick aldrig in bolluschlingen, trots en hel del chanser och skott. Kalix var mer effektiva framåt, och hade bättre försvarsdisciplin i det egna straffområdet.

HIK får rannsaka sig själva i ett par dagar, och fundera på vad som gått snett. Vi har definitivt inte blivit utspelade, men lik förbannat vill bollen inte passera mållinjen. Att få in ett snabbt mål i kommande match borta mot Västanfors skulle förmodligen kännas rejält förlösande. För HIK finns inget annat än att vinna de två återstående matcherna för att nå Allsvenskan. Det är inte omöjligt, Men då krävs att spelet leder till fler målchanser och de efterlängtade målen. Vi har inte gett upp än! Kämpa Lunden!!

Kalix-Helenelund 5-0 (2-0) Publik: 176. Hörnor: 5-4.

Stefan T2020-03-08 19:20:48
Author

Fler artiklar om Helenelund