Lagbanner
Väntans tider... med ökande bandyabstinens.

Väntans tider... med ökande bandyabstinens.

Får vi se någon bandy med HIK denna säsong...? Det återstår att se, men 2020 kan vi i alla fall glömma. Tyvärr...

Covid-19 härjar vidare, och siffrorna man studerar för var dag ger åtminstone mig skrämselhicka! Nu verkar det i alla fall som att vaccin kan vara aktuellt att börja distribuera i januari 2021 (i bästa fall), vilket ger en liten ljusglimt i mörkret trots allt.

För oss HIK:are var det som att sticka hål på en ballong när vi insåg att vi inte får se varken annandagsbandy hemma på Sollentunavallen, eller nyårsbandy på Ekvallen i Gustavsberg. Oerhört trist...
Att serien eventuellt ska starta efter nyår känns långt ifrån säkert, men om den nu gör det gissar jag att det blir en enkelserie. Det verkar mest logiskt, då halva säsongen i vanliga fall passeras just vid nyår.

Men vi ska inte gå händelserna i förväg, än. Det har vi redan gjort minst två gånger denna säsong, när vi i förhoppning litade på att säsongen "bara" skulle flyttas fram ett par veckor. Så blev det som bekant inte...

Man kan ju självklart tycka synd om sig själv som supporter, men vi får inte heller glömma alla spelare, ledare och andra inblandade i idrottsföreningar runt om i landet, eller snarare hela världen, som fått sina förberedelser och rutiner helt omkullkastade.
För HIKs del såg det riktigt bra ut i träningsmatcherna, med bra resultat och en härlig stämning i truppen inför den stundande premiären. Men så slog pandemin till, igen, med full kraft. Eländes elände!!

Det jag nu ska försöka pigga upp mig själv med är att hitta andra saker som kan hjälpa HIK att känna att de inte är "bortglömda" under denna hemska tid. Jag har redan beställt och fått hem ett par sprillans nya snygga tröjor och munkjackor från HIKs webshop, som jag hoppas ger ett glädjande tillskott i klubbkassan. Jag har även skänkt all min pant till HIK genom donationspant-funktionen på en närliggande stormarknad här i Sollentuna. Och jag har ett eller ett par förslag till, som jag ska kolla med klubben i mitt hjärta, som kanske kan ge lite mer tillskott i kassan. Man vill såklart stötta sin klubb så gott det går, speciellt nu när säsongen ju ligger i "koma".

Här på Svenskafans-sidan har jag dessutom tänkt att bjuda på "Den kompletta bandyhistorien inom Helenelunds IK" i ett antal historie-texter. Från de första, försiktiga skridskoskären på isar runtom i norra Storstockholm, till skarven 70/80-talet då plötsligt HIK tog steget upp på Storstockholmsbandyns tron och blev Stockholms Bästa Bandyklubb vid ett par tillfällen, till nutid med de senaste säsongernas väldokumenterade och fantastiskt roliga äventyr som en del av den omtyckta och alltid positiva hejaklacken The Lundeners.
Hoppas på trevlig läsning!

"Seriestart" inom kort!

Stefan T2020-11-17 20:04:31
Author

Fler artiklar om Helenelund