Västerås Bandy-Helenelund 5-5

HIK har spelat inomhus två gånger denna säsong, och tappat poäng bägge gångerna...

Efter fredagens holmgång och fantastiskt sköna seger mot DIF med 5-4 kändes detta lite som "dagen efter", och personligen var jag snudd på mer nervös för denna match än fredagsmatchen!
Västerås Bandy är inför denna säsong ett nystartat utvecklingslag, som ersatte Tillberga IKs fd utvecklingslag Hubbo BK. I Västerås Bandy spelar både Tillberga och VSK-spelare, och bara den detaljen avslöjar att det är gott om spelare i detta lag som knackar på dörren till bägge klubbarna.
HIK kom till spel med samma manskap som mot DIF, och det såg stundtals riktigt bra ut stundtals denna match, men i slutändan får vi faktiskt vara glada över att vi fick med oss en poäng! Bandyhallsförbannelsen gjorde sig påmind...

HIK inledde målskyttet i matchen genom målsprutan Micke Andersson, framspelad av Willy Johansson (det känner vi igen!), men VB kom igen och vände på steken till 2-1. Det böljade gansk friskt fram och tillbaka, och ju längre matchen led kändes det som att hemmalagets spelare fick mer och mer fart under grillorna.
Daniel Mökander kunde kvittera efter en halvtimmes spel, och precis innan halvtidspausen kunde vi återta ledningen, på straff. Micke Andersson målskytt även denna gång.
Trots halvtidsledning var det inte många leenden från HIKs spelare och ledarstab när de vandrade ut till omklädningsrummet i ABB Arena.

I andra halvlek startade HIK bäst, och med två snabba mål av Philip Åström såg det nu ganska ljust ut för HIK (2-5), MEN två ännu snabbare mål av hemmalaget satte Lunden under press. Nu blev det virrigt och lite smått stressat. Samtidigt kände Västerås att de minsann hade chans att norpa poäng av serieledarna, och kvitteringen kom på straff efter 74 minuter.

Nu såg det illa ut för HIK, och med vindsnabba yttrar kom Västerås i våg på våg. HIK försökte kontra, men fastnade ofta i "säcken", och närmare än ett par frislag och halvchanser kom vi inte. Vi tre Lundeners på plats kände att vi trots uddamålsledning i paus, och ett kort tag även tremålsledning, så var faktiskt en poäng vad vi kunde nöja oss med.
Det var riktigt tufft och nervöst på slutet, och när domaren till slut blåste av såg hemmaspelarna mycket stolta och nöjda ut, och det ska de verkligen vara! Det var en riktigt bra kämpamatch av de svartklädda, och vi hoppas de spelar med samma snabbhet och kämpaglöd kommande söndag, då de möter GT76, också då i ABB Arena.
Det skulle smaka mumma om Västerås tar poäng av GT, och på det sättet hjälper HIK närmare kvalet till Allsvenskan!

Västerås Bandy - Helenelunds IK 5-5 (2-3)

0-1 3.23 Mikael Andersson
1-1 11:27 Oliver Abrahamsson
2-1 23:53 Calle Wingård
2-2 29:34 Daniel Mökander
2-3 44:38 Mikael Andersson (straff)