Vinst i Behrn Arena

Bandyhelgen 10-12 december, med match både fredag och söndag, avslutades med en stabil vinst i Örebro med 5-2, mot Örebro SK U. 11-1 mot Spånga och 5-2 mot ÖSK U innebär alltså fyra poäng och 16-3 i målskillnad. Bra jobbat av Lunden!

Så var det dags för denna säsongs näst längsta bortaresa, denna gång till Örebro, Närkes "huvudstad". Vi var två tappra Lundeners som gjorde resan med tåg, och belönades med en seger i en ganska tight och tät match.
Helenelund tog ledningen redan efter 4 minuter, och då hade undertecknad knappt ens kommit in i hallen. Min supporterkollega kunde dock redogöra för målet, som skedde på hörna, slagen av Willy Johansson, och inslagen av Olle Bolkeus.
Hemmalaget kvitterade efter en dryg kvart, men HIK kunde återta ledningen i den 25:e minuten av trotjänaren Andreas "Adde" Karlsson.
Det såg aningen tungt och segt ut emellanåt från HIKs sida, men laget halkade inte ner i någon större svacka, som vi sett i ett par av de tidigare matcherna.
ÖSK U var definitivt inte ofarligt, och de svartgula var snabba i sina anfall, främst när de kom runt på någon av kanterna (främst vänster sida). Den perfekta isen i hallen gjorde matchen fartfylld och helt utan de märkliga studsar och hoppande bollar som vi sett bland annat på Sollentunavallen.
Den sista kvarten av första halvlek rasslade det till i nätet tre gånger, och lyckligtvis för oss HIK:are med övertag 2-1 i nätrassel. Micke Andersson gjorde ett snyggt mål i 26:e matchminuten som innebar 1-3, och samma Micke drämde in 1-4 i den 41:a minuten på straff.
ÖSK U replikerade dock blixtsnabbt på straffmålet, då man lyckades göra 2.4 blott 48 sekunder senare!
Efter halvtidsvilan (med obligatoriskt varmkorvs-inköp) tog återigen HIK tag i spelet och drämde in 2-5 på hörna i den 50:e minuten. Det kom faktiskt att bli det sista målet i matchen, då följande 40 minuter blev mållösa! Lite anmärkningsvärt.
Anledningen till detta får främst tillskrivas hemmalagets målvakt som stod för en kavalkad av fullständigt makalösa räddningar! Rasmus Berg i ÖSK U´s mål måste nog gjort en av sitt livs bästa matcher (hittills), då han gång på gång sattes på prov av HIKs anfallare. Långskott, närskott, hörnor, frislag och allt vad HIK kunde tänka sig att utmana honom med klarade han, nästan, felfritt. Visst, fem bollar fick han släppa förbi sig, men jag skulle gissa att han var väldigt nöjd med sin insats ändå. Jag hoppas få se denne Rasmus högre upp i bandyns seriesystem framöver. Han var riktigt, rikitigt bra i denna match!
När slutsignalen ljöd kom HIKs spelare fram och gjorde vågen framför bortaklacken bestående av oss två tappra resenärer, Vi fick även möjlighet att prata lite med spelarna, och de tackade för att vi gjort den relativt långa resan.
En bra match, stabil insats, och två nya poäng i toppstriden. Mer än så kan inte begäras.

Igenom hela denna matchdagsupplevelse hade vi den stora förmånen att tillbringa högklassig bandykvalitetstid tillsammans med en av Sveriges absolut främsta bandysupportrar, "Robban" Erickson från ÖSKs legendariska hejaklack Supporterklubben Svampen. Det "Robban" inte kan om bandy är inte värt att kunna, och det var en ren fröjd att samtala med denna supertrevliga människa!
Vi hade inför denna match haft lite mailkontakt, och nu fick vi alltså ses före, under och efter matchen. Väldigt, väldrigt trevligt, och jag ser fram emot att möta upp med denne man, gärna i samband med någon ÖSK-match hemma eller borta, inom en inte allt för avlägsen framtid.
Tack "Robban" för alla souvenirer jag fick, samt att jag fick chansen att köpa några av dina böcker! Tack för pubrundan! Vi håller kontakten!

Nästa match för HIKs del är faktiskt returmötet nu på söndag mot just ÖSK U (lite märkligt lagt spelschema kan tyckas).'