HIK tog tredje raka segern!

Den nya Uppsala-konstellationen UNIK/BoIS kom till Sollentunavallen, för att bjuda mycket hårt motstånd i en jämn och tät match. HIK drog dock längsta strået i hemmapremiären, och med tre vunna på tre spelade matcher ser tabellen synnerligen trevlig ut för oss HIK:are.

Så ligger då (äntligen) Sollentunavallens bandyis spelklar, och med helt ny belysning (det gamla gula skenet är numera ett minne blott, nu är det vitt sken som gäller) var det en ny vy för oss bandyfrälsta att skåda ut över från läktarplats. Dock, skall sägas, verkade den nya belysningen inte vara helt korrekt inställd, då det från läktarplats såg ut att skifta mellan mer belyst och mindre belyst på olika delar av isytan. Säkert en inställningsfråga. Noterbart är även att några lampor verkade slockna en bit in i andra halvlek, samt resultattavlan, och även högtalarna (!), så det verkar finnas lite att förbättra rent tekniskt till nästa hemmamatch, som är på Annandagen.

Söndagens hemmapremiär blev en synnerligen jämn match mot ett bra motståndarlag. Uppsalalaget startade bäst, och tog välförtjänt ledningen efter knappt fem minuter på en hörna. HIK jobbade sig sä sakteliga in i matchen, och kvitteringen kom i ett skede när hemmalaget började spela riktigt bra bandy. Willy Johansson, tillbaka efter sjukdom, satte 1-1 en dryg halvtimme in i matchen, efter en stilig assist av Jonas Svensson. Willy var sedan påpassligt framme igen bara frygt två minuter senare och gjorde 2-1. UNIK/BoIS kvitterade dock till 2-2 innan halvtid, på ett kanonskott rakt upp i nättaket av Simon Svedlund. Ett mål som vilket Elitserielag som helst hade varit supernöjda att drämma till med. Säsongens snyggaste, hittills!

Andra halvlek blev den första lik, med tidigt övertag för Uppsala-laget. Det blev också bortalaget som stod för andra halvleks första mål. Efter grötigheter och vedhuggning i straffområdet satt bollen plötsligt i nät. 2-3. HIK gav sig dock inte, och påhejade av den för dagen cirka tio man starka Lundeners-klacken kunde HIK både kvittera på strafff genom nyförvärvet från GT/76, Rasmus Hård, och även ta ledningen med 4-3 genom samme Hård, framspelad av WIlly.
Mellan dessa två mål tilldömdes bortalaget en straff även de, men HIKs duktige målvakt Arvid Johansson knep den bollen.

Det blev inga fler mål denna fina söndagseftermiddag, trots stor press från UNIK/BoIS de sista tio-tolv minuterna. Nervöst, och ännu mer nervöst var det då det alltså vid detta laget inte fanns varken fungerande matchklocka eller speakerutrop som kunde informera om kvarvarande speltid. Det gick i alla fall, med ett nödrop, och jublet efter slutsignalen var lika stort nerifrån plan och ledarbänk som från klacksektionen på läktaren.

Rättvist? Nja...! UNIK/BoIS var tveklöst den bästa motståndaren hittills denna säsong, och en neutral åskådare hade nog tyckt att en pinne var hade varit mer rättvist.
Men, sådant jämnar oftast ut sig i längden. Ibland spelar ett lag bättre än motståndarlaget, men förlorar ändå. Tillika tvärt om. Det är tjusningen med all idrott.

Bra start på säsongen för Helenelunds IK med andra ord! Tre raka vinster, och nu väntar Långresan med stort L; Kalix U borta på lördag.

För några veckor sedan skrev jag att jag INTE skulle åka upp, och nöja mig med 99 raka seriematcher med HIK.