Katrineholm föll mot Ljusdal

Under onsdagskvällen sköts kvalet igång, publikfest var ett faktum..eller? 635 personer kom till vallen denna afton. Då ska tilläggas att över 700 betalande kom när vi spelade mot Örebro på nyårsafton.

Det var ett taggat hemmalag som drog igång kvalet mot Ljusdal, det syntes lång väg att Ljusdal var sarjat efter året som jumbo i elitserien. Men somsagt, elitserien är alltid elitserien vilket syntes på både fart och tänk tillslut.

Katrineholm öppnade upp bäst och i den 10e minuten tog man ledningen efter ett oerhört snyggt skott utav vår egen Messi, Niklas Eriksson. En delikatess som platsar i elitseriesammanhang. Den förre Katrineholms-spelaren Tobias Björklund satte dock en kvitering samt sköt en straff som kungen i mål Anton Lloyd räddade innan halvleken skulle ta paus.

Andra halvlek skulle handla om Ljusdal. Vad dom hade för snack i omklädningsrummet kan jag bara spekulera i men det var ett nytt lag på planen oavsett. Farten kom såväl målen. Det dröjde en minut in på andra innan Tobbe va tillbaka igen i målprotokollet, sen bar det iväg. Matchen slutar med 2-6 och får endå anses godkänt från våran sida då Ljusdal pressade högt och vi fick ta till med långbollar. Ett förlorande koncept. Dommarna va jag kritisk till under hela matchen men tänker inte göra något större utdrag utav det hela. En bra match från båda lagen sett till 90 minuter kan jag tycka..