Lätt IFK-seger

IFK Motala behövde bara en kvart på sig att avgöra mot Otterbäcken. Nu återstår en avgörande match borta mot Nässjö på lördag!

Det var ett riktigt taggat IFK-lag som igår gick ut på hemmais och visade verkligen ingen nåd mot stackars Otterbäcken. Efter ca 15 minuter stod det 5-0 på tavlan och tankarna började givetvis att sväva iväg mot avgörandet nästa lördag. I IFK så stod Björn Einarsson och Eric Ågren för lysande insatser då man gjorde fem mål vardera. Så formen på dessa två är helt klart på topp och det behövs om man ska kunna rubba ett starkt NIF som också har fått upp ångan ordentligt på slutet.

Förutsättningarna är väldigt enkla inför avgörandet. IFK måste vinna då Nässjö har en helt överlägsen målskillnad. I premiären så fick IFK stryk med 3-6 och Nässjö vann den matchen helt rättvist. Men förutsättningarna är något annorlunda nu. IFK har 16 raka utan förlust och man har verkligen fått igång maskineriet och sakta men säkert ätit sig ikapp poängmässigt. Dock så ska man komma ihåg att det är stor skillnad på Nässjö/Gripen och alla andra lag som vi har besegrat på vägen. Visst hade det varit fruktansvärt roligt att få fortsätta säsongen ett tag till, men oavsett hur det går på lördag så har IFK gjort det riktigt bra iår och visat upp en helt underbar moral och verkligen krigat för dom blåvita färgerna.

Forza Blåvitt anordnar självklart en bussresa tills nästa lördag och vi hoppas på god stämning mellan supportrarna och att vi tillsammans skapar ett tryck som håller hög klass, och det är jag övertygad om att vi kommer att göra!

Knappt en vecka kvar att förbereda sig på och verkligen ge allt i denna match. Må bästa lag vinna!

FORZA BLÅVITT!!

Krister Selg2014-02-16 13:00:08
Author

Fler artiklar om Motala