Myran vs Svenska Spel-Tippning av Bandyallsvenskan

Myran vs Svenska Spel-Tippning av Bandyallsvenskan

Svenska Spel har sagt sitt och det är dags för redaktionens tur. Vilka får flest rätt?

1,Ljusdal BK
-Utan tvekan det mest jämna laget och likt Frillesås ifjol gör jämnheten att LBK tar tätplatsen tidigt under säsongen för att sedan hålla den ända in i mål. Elitserien 19/20 väntar för ytterligare en klubb i Hälsingland.
2,AIK Bandy
-Gnaget producerar flest mål framåt men att förena alla dessa lirare och få dem att underkasta sig mindre roller i vissa fall gör att man blandar och ger vilket inte resulterar i direktplatsen till Elitserien. Däremot en fin andraplats även om det inte stod överst på önskelistan för laget med den höga svansföringen.
3,Nässjö IF
-En skräll efter att ha tappat rutinen i Säleby, Lindqvist och Suzdalev? Nej, en välbehövlig och vältajmad generationsväxling där de unga redan avverkat 1,2 och 3 säsonger. Ligans bästa bredd och jämn fördelad målskörd på alla anfallsspelarna tar NIF till sitt 6:e raka kval (!).
4,Gripen/Trollhättan BK
-Med ett vasst anfall och målglad statistik faller GBK på mållinjen i jakten på en kvalplats. Igen. Det enda som skiljer för att GBK ska ta sig till kvalet är antal för många insläppta mål.
5,Åby/Tjureda IF
-Att få till ett eget spel som styrs av moral och att följa sin matchplan till punkt samtidigt som man får ut det mesta av sitt spelarunderlag gör att säsongen blir en succé för det lilla byalaget och man är nära en kvalplats.
6,P&L City
Förutom Tillberga det lag som plundrats störst på spelare men fyndet i Rasmus Linder blir ligans komet och assistkung. P&L City blir ligans näst största överraskning. Det största kommer på plats nummer 5.
7,Kalix Bandy
-Kanske lågt tippat, kanske borde de många spelare med elitserierutin ge fler poäng. Men nej, många spelare som enligt mig betyder mycket för Kalix har lämnat och den lokala satsningen på ersättare är mer långsiktig och behöver ytterligare några säsonger i Bandyallsvenskan.
8,Lidköpings AIK
-Även då Laiks framgångar brukar betyda bra starter och sämre avslutningar på serien och beroende på vilka som blir utlånade från Villa så är toppspelarna av högre allsvensk kvalité och står för kontinuitet. I år räcker det till en 8:e plats.
9,Örebro SK
-Nästintill en tradition med stor spelaromsättning för ÖSK? Till skillnad från AIK kommer inte nyförvärven enbart i sig genera plockade poäng. Kommer ta sina poäng främst på hemmaplan.
10,IFK Kungälv
-En tät defensiv med snabba omställningar och flertalet mål på fasta situationer tar Supercup-vinnarna till en 10:e plats efter att ifjol fått kvala sig kvar.
11,Katrineholm Bandy
-En stark återkomst av Katrineholm som värvat tillbaka flera pjäser från truppen som kvalade till Elitserien för några år sedan. Sett starka ut på försäsongen och verkar ha fått ihop laget på ett bra sätt.
12,IF Boltic
-Ett fysiskt jobbigt lag att möta, det fick AIK erfara i placeringsmatchen i EXTE-Cup. Saknar dock både spets och bredd för högre placeringar.
13,IFK Rättvik
-Glad nykomling som spelar för varandra, laget framför jaget och kortare svackor ger Rättvik en godkänd 13 plats som nykomling.
14,Tranås BoIS
-Det känns som laget har fastnat i samma hjulspår. Ledningen kan inte göra mirakel heller med truppen som kan skrälla här och där när defensiven och offensiven lirar med varandra.
15,Tillberga
-Plundrade på spelare och spelaravtalen med VSK kommer inte räcka för nytt kontrakt.
16,Västanfors
-Konstigt att en spelare kan betyda så mycket.. Klubben reagerar också på det minst sagt smickrande resultatet på försäsongen med att plocka in två ryssar som wild cards och som en potentiell räddning men nej, Fläkten får börja om i div1.


SVENSKA SPELS VINNARODDS I BANDYALLSVENSKAN 2018/19:
2,90 Ljusdals BK
4,50 AIK
6,00 Kalix Bandy
6,00 Gripen Trollhättan BK
10,00 Nässjö IF
10,00 IFK Kungälv
25,00 Peace & Love City Bandy
25,00 Örebro SK
25,00 Lidköpings AIK
35,00 Åby/Tjureda IF
50,00 IF Boltic
50,00 IFK Rättvik
50,00 TB Västerås
100,00 Katrineholm Bandy
100,00 Tranås BoIS
250,00 Västanfors IF

Christoffer Darellchristoffer.darell@outlook.com2018-10-31 00:55:09
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid