Lagbanner
Victor Friman ansluter från Skirö AIK på ett try out-kontrakt
Patrik Gustafsson Thulin hälsar sin nya spelare Victor Friman välkommen hem till moderklubben.

Victor Friman ansluter från Skirö AIK på ett try out-kontrakt

Backsidan förstärks ytterligare och konkurrensen hårdnar, senast in i truppen är Victor Friman som ansluter via s.k. try out-kontrakt under de kommande månaderna. Victor är nu ivrig att visa vad han kan för att få spela för sin moderklubb i Bandyallsvenskan.

Sedan Victor och moderkluben NIF skildes åt har Victor haft Malmbäcks IF och Skirö AIK som klubbadress, nu ser han fram emot sin senaste utmaning.
-Det är givetvis extra kul att det rör sig om Nässjö IF som jag känner starkt för. Jag känner att det är dags nu att ta steget och känna på nästa nivå säger Victor som ler ihärdigt när han kliver in på kansliet igen för första gången på flera år.

Mycket är sig likt konstaterar han men långt ifrån allt. Nässjö IF har tagit flera kliv som förening slår han fast och så även han själv, både som person och spelare.
-Jag återvänder till NIF som en mer självsäker och rutinerad spelare och när Jan Hallenborg (NIF:s sportgrupp) ringde fanns det inga tvivel, detta vill jag haka på.

Ser fram emot att visa vad han kan
Under de kommande månaderna ska han träna och spela med laget för att övertyga ledningen om fortsatt spel över säsongen 18/19.

-Jag är ödmjuk inför denna utmaning och ser positivt på det. Jag ska visa att jag är en riktig lagspelare. På isen vill jag bidra med ett rörligt backspel, jag tycker om att gå framåt om luckor uppstår och leverera bra passningar berättar Victor som redan träffar sina nya lagkamrater på en daglig basis då han umgås med flera privat.

Dags att bestämma sig
Som ny i truppen får Victor nu en ny tränare i Patrik Gustafsson Thulin.
-Jag har sett Victor spela några gånger de senaste två åren, först i Malmbäck och senast i Skirö. Utöver det har jag fått flera positiva rapporter om honom och det är en spännande spelare vi får in.

-Han är en modern back som nu får chansen en nivå högre upp i seriehierakin och det var dags för honom att bestämma sig helt enkelt. Utöver rörligheten och skrickligheten på skridskorna är det en back som är orädd och tuff i sitt spel. 

-Vi breddar nu truppen och backbesättningen ytterligare och det finns en tanke med det. utöver konkurrensen så ska spelare slippa spela på flera olika positioner. Man ska veta sin uppgift på banan för att kunna leverera så bra som möjligt. Det är så klart roligt att det är en NIF:are vi nu får hem som verkligen får chansen att visa upp sig själv och sitt spel avslutar Patrik innan han skakar hand med Victor bärandes den blåa NIF-tröjan på nytt.

Truppen 18/19 (flerårskontrakt inom parantes)
Oskar Bouveng
Martin Lindqvist
Marcus Magnusson
Viktor Svensson
Hampus Svärdh
Linus Nilsson (19/20)
Alexander Heinhagen (19/20)
Gustav Enhagen (19/20)
Kristian Hagen (19/20)
Filip Nilsson (18/19+1)
Linus Jönsson 
Kevin Runbom 
Oskar Hulthammar 
Hampus Blomqvist 
Simon Westerdahl   
Viktor Hulthammar 
Oskar Löfqvist, ny Vetlanda BK (18/19+1)
Patrik Gustafsson Thulin
Jesper Cimen (19/20)
Victor Friman, ny-Skirö AIK (try out)

Christoffer Myrsäterchristoffer.darell@outlook.com2018-04-16 13:07:18
Author

Fler artiklar om Nässjö

Tippning av bandyallsvenskan: Myran vs. Svampen-Robban
Spretiga blåa tankar i midsommartid