Seger i derby nr2

IFK tog en livsviktig seger borta mot Åtvidaberg på nyårsafton. Segern skrevs till 4-5 efter stor dramatik.

Vi som var på plats i Åtvidaberg såg ganska snabbt att detta skulle bli en riktigt tuff drabbning. Ett supertaggat Åtvid kämpade för sin överlevnad och IFK hade var inte riktigt på tårna kändes det som. Saken blev ju inte bättre när Patrik Spångberg fick en skridsko i ansiktet och fick åka till US i Linköping och sy. Hoppas det gick bra för Patrik då jag inte har hört något om hans tillstånd ännu.

Innan matchen så var det lite backkris i IFK då Fredrik Lönn, Olle Nordlund och sen långtidskadade Johan Thorsson inte fanns med. När så också Spångberg fick kliva av fick Oskar Davidsson gå ner på backen och trots ovan position så gjorde han en helt godkänd insats.

Scenariot i matchen liknade den lite som spelades på annandagen mot Åtvidaberg. IFK kom igång efter 60 minuter (eller om Åtvid blev trötta). Skillnaden denna gång var att IFK låg under med 4-2 efter just 60 minuter och spelet hackade rejält. Dennis tog timeout precis i rätt tillfälle och höjde rösten ordentligt för att väcka IFK. Efter den timeouten så tog det bara 5 minuter så var IFK ikapp till likaläge i matchen. Man han bara pusta ut innan domaren hinner en horribel straff till ÅBK då spelarna var en bra bit utanför straffområdet.

Som tur är så gjorde Kimmen en fruktansvärd räddning och limmar straffen och med kvarten kvar så gör Oscar Folkesson segermålet till 4-5. ÅBK hade några bra chanser att kvittera och i ärlighetens namn så kanske ett oavgjort resultat i matchen inte hade varit helt orättvist. Kan Åtvid spela såhär så tror jag man kan störa många lag framöver.

I och med segern så håller IFK ändå liv i toppstriden. En förlust här så hade nog spänningen försvunnit helt i serien. Nässjö och Gripen verkar inte tappa mycket och vinner sina matcher tämligen enkelt medans IFK får slita i dom flesta matcherna för poängen. Ska bli intressant att se om IFK kan störa dessa två i returmötena. Det kommer bli ett helt annat spel mot dessa lag och jag tror att det kan vara till våran fördel.

Nästa hinder på vägen är Tranås BoIS på lördag som förlorade sin retur mot just Nässjö. För Tranås del är nog topp 2 placeringen körd men man har revansch att utkräva av IFK då man förlorade så snöpligt på Bredstorp. Förhoppningsvis kan det även komma lite mer folk nu på lördag när vi har sex raka segrar och ett litet miniderby mot Tranås.