Lagbanner
2020-01-06 13:15

Sirius - Frillesås

Inför: IK Sirius – Frillesås BK
Frillesås kommer till Uppsala.

Inför: IK Sirius – Frillesås BK

Sirius kommer till spel med fyra förluster i följd. I dag är det dock ett gyllene läge att sätta stopp för förlustsviten då bottenlaget Frillesås besöker Studenternas.

Senast lagen möttes på Sjöaremossen blev det 6-0 till Blåsvart, som alltså nollade Frillesås. Det är dock inte den enda nollan Frillesås har den här säsongen. Fjolårsnykomlingen har varit undermåliga och blivit nollade inte mindre än fem gånger, varav fyra gånger på annars beryktat svårspelade Sjöaremossen. FBK är nu seriens målsnålaste lag med blott 30 mål gjorda på 16 matcher. Sämre än självaste jumbon Åby.

Ändock har nästjumbon Frillesås tagit sju poäng och därmed skapat sig tryggt avstånd ned till slagpåsen Åby. Hallänningarna sprattlade exempelvis till och uddamålsslog "krislaget" IFK Vänersborg så sent som på Annandagen. Vänersborg är ett lag som Frillesås "derbyslog" även tidigare på säsongen. Övriga tre poäng trillade in i säsongsöppningen genom seger mot Åby och oavgjort mot Hammarby. Annars har det blivit idel förluster.

Sirius slog Frillesås enkelt förra säsongen. Först med 9-4 hemma för att sedan stöta på mer besvär borta, men det blev ändå seger med 6-4. Nu i november blev det 6-0. Blåsvart har alltså aldrig tappat poäng mot Frillesås och ska åter vinna denna match om nu inte självförtroendet är allt för stukat. En annan sak som kan ligga gästerna i fatet är att de spelade match mot Vetlanda så sent som i förrgår. Även då blev laget nollat. Det finns dock en Sirius-bekanting i Adam Rudell, nio mål, att se upp för påträffande målproduktionen. Även Sirius förre halva Jakob Jenefeldt är vass emellanåt, och "släkten är värst"-fenomenet är alltid något att oroa sig över. Annars är nog Sirius själva sin värsta motståndare i denna match.

Till sist. "Trettonhelgsbomben" att Joakim Hedquist lämnar Vänersborg har skakat om Bandy-Sverige och lämnat utrymme för spekulationer. Så här kommunicerar Frillesås BK:s officiella (!) Twitter-konto om saken:

Johannes Olanders2020-01-06 03:00:00
Author

Fler artiklar om Sirius