Lagbanner
Inför: IK Sirius – Frillesås BK
Frillesås är kvalets stora vinnare just nu. Leder kvalserien.

Inför: IK Sirius – Frillesås BK

Returen stundar. En nervös match med mycket på spel för framför allt Sirius. En seger vore viktig och eventuellt även direkt nödvändig för nytt kontrakt.

Sirius har ju nio raka utan vinst, men skulle behöva tre raka segrar nu. Låter inte så troligt kanske, men nu gäller det att tro på det. Sirius har bättre lag än samtliga i kvalet och ska ha kvalitet att kunna lösa detta. Det är dock inte utan visst tvivel då det sett minst sagt knackigt ut nu under en längre tid.

Frillesås är ett annat lag nu än när Sirius mötte dem i elitserien. Det fick vi erfara i torsdagens kvalmatch. Sirius är dock också ett annat lag nu än då. Fast på ett negativt sett, tyvärr. Johan "Hydas" Jansson Hydling, nyligen tillfälligt tillträdd i ledarstaben, jobbar dock på att laget ska höja sig. En annan taktisk fundering som Esa Määttä och gänget där fundera på är hur man ska få stopp på tillskottet Sergey Pochkunov som senast personligen var skillnaden på en och noll poäng.

Lyckligtvis för Sirius del är Ted Haraldsson tillbaka i truppen efter att ha klivit av mot Falun och varit tvungen att vila senast. Även Markus Kumpuoja är med i truppen, men statusen på denne skadeförföljde spelare är oklar. Senast spelade han en del på Sjöaremossen, men var till slut tvungen att kliva av. Annars är det inte så mycket att säga om läget i laget. Det mest anmärkningsvärda är väl i så fall att Erik Persson verkar då förnyat förtroende i målet i stället för Anton Andersson.

Alla till Studan i kväll! Laget behöver stödet nu när det är som värst. Framåt!

(På grund av det intensiva spelschemat och att undertecknad även var i Göteborg i går för Sirius fotbollsmatch i Svenska cupen, så blir detta inför-reportage inte matigare än så här och dessutom i grevens tid.)

Johannes Olanders2020-03-08 15:15:00
Author

Fler artiklar om Sirius