Lagbanner
2019-12-13 19:00

Sirius - Motala

Inför: IK Sirius – IFK Motala
Laget förtjänar mer publik.

Inför: IK Sirius – IFK Motala

En riktigt spännande fredagsmatch på Studenternas stundar. Tabellfemman Sirius ställs mot -sexan Motala. Dagen till ära är det fri entré.

Sirius har gjort en strålande säsong så här långt. Man kan faktiskt inte kalla det "start" längre, för efter den här matchen är redan hälften av serien spelad. Ett lag som har varit en ungefär lika stor positiv överraskning är också dagens motståndare, IFK Motala.

Motala har varit seriens tätaste lag. De har haft väldigt målsnåla matcher. Defensiven har varit bra, men framför allt har målvakten Jussi Altonen varit helt fantastisk mellan stolparna. Världens kanske bästa målvakt just nu, som däremot känns tämligen underskattad.

Framåt har Motala en riktig klasspelare i Philip Florén, som det gäller att se upp med. Det finns mer klass än så dock, men det är kanske östgötarnas mest värdefulla spelare ändå. Annars känns det som ett ganska komplett lag, med god lagmoral. Nu har vädergudarna varit emot Motala i år, men då har laget bokstavligt talat tagit på sig blåställen och krigat till sig en poäng eller två.

IFK Motala är som sagt det målsnålaste laget i serien. På sina tolv matcher har laget gjort 36 mål och släppt in 31 stycken. Att jämföra med Sirius målskillnad 53-52. Poängmässigt skiljer det bara en poäng mellan lagen. Två gånger om har laget tappat 4-3-ledningar till 4-4 i slutsekunderna. Otroligt nog har laget fem oavgjorda matcher redan.

Det är med det sagt upplagt för en riktig Lucia-rysare på Studenternas i afton. Alla till Studan!

Johannes Olanders2019-12-13 17:30:00
Author

Fler artiklar om Sirius