Lagbanner
Sirius bryter med Esa Määttä

Sirius bryter med Esa Määttä

Under torsdagen kom beskedet att Sirius gör sig av med sin huvudtränare.

Uppsala-laget Sirius gör förändringar i ledarstaben. Under torsdagen gick klubben ut med beskedet att Esa Määttäs tid som huvudtränare är över. Det är inte av sportsliga skäl som Sirius agerar - utan beslutet grundar sig i ett missnöje hos spelartruppen, där delar av den mått dåligt under en längre tid.

Till Sirius hemsida säger klubbchef Jimmy Helmersson följande:

- Att vi i Sportgruppen valt att bryta kontraktet med Esa handlar inte om sportsliga resultat eller prestationer på isen. Det handlar enbart om arbetsmiljön. Som arbetsgivare har man ett ansvar över hur arbetsmiljön på sin arbetsplats. Vi har spelare som under en längre tid mått dåligt och tyvärr har det gott så långt att en klar majoritet av spelarna inte längre har förtroende för sin huvudtränare.

Vem som tar över ansvaret som huvudtränare i Sirius är i skrivande stund inte klart. Klubbchef Helmersson hoppas att en ersättare är på plats snart:

- Sportgruppen arbetar med att hitta en lösning för resterande del av säsongen. Vi hoppas kunna återkomma med något så snart som möjligt.

Sirius ligger för närvarande på en 10:e plats i elitserietabellen och kommer senast från en 5-3-vinst borta mot Hammarby. Nästa match för "Blåsvart" är mot Motala hemma på "Studan" under fredagskvällen (8/1). 

Läs hela pressmeddelandet från Sirius här:

*** *** ***

svenskafans.com2021-01-07 16:45:00

Fler artiklar om Sirius