Lagbanner
Sirius On Tour: Åby!
Arkivbild. Sirius-bussen är nu på väg till Småland.

Sirius On Tour: Åby!

Sirius spelarbuss åker de närmare 50 milen till de småländska skogarna där Eriksson Arena ligger, som på dagen fyller en månad sedan invigning. Undertecknad hänger med i bussen och ämnar lämna en rapport per timme ungefär. Häng med!

10.00: Spelarbussen har lämnat Råbyleden och Relitahallen där all behövlig utrustning har packats in i bussen. Innan avfärd genomförde laget ett lättare träningspass, något som visat sig vara ett lyckat koncept tidigare. Med på bussen finns 16 spelare, tre i ledarstaben, en kanslist och – två supportrar (undertecknad den ena) som fått chansen att följa med på en bortamatch som tack för "sponsringen" av handdukar till nytillkomna spelare. Det är bandy, det är gemytligt. Nu ska jag och gänget installera oss på bussen. Pinsamt nog kom undertecknad något för sent till bussen och har på skoj fått "böter" (laget har ett internt bötessystem). Det blev redan efter ett par minuter ett kortare stopp på Willys vid Nyby. På återseende om en timme eller två, så får vi se var landet ligger.

12.20: Bussen stannade för en 20 minuters paus i Nyköpings bro. Många har spisat en uppvärmd matlåda från Amandas restaurang i form av makaronipudding eller något i den stilen. Spelarna slappar i största allmänhet.

13.00: Coach Esa visar nu Åbys reprismatcher på bussens monitorer och försöker göra läxan. Efter bensträckaren i Nyköping har en del spelare vaknat upp från förmiddags-siestan.

14.30: Kort stopp i Bibelbältet, närmare bestämt i närheten av Gränna. Spelarna uppmanas att ta en liten bensträckare. Alla spelare går ut och rör lite på sig utom Jerker Ortman som ligger kvar i bussen med täcke på. Coach Esa kommer tillbaka med en GB Sandwich.

16.00: Matstopp i Vrigstad i Sävsjö kommun. En slags Pasta carbonara serverades. Grabbarna känns laddade. Nu vidare mot Åby. Det är ett disciplinerat lag som laddar. Tystlåtet i bussen. Mycket vila, lurar i öronen och vissa spridda konversationer. Det börjar närma sig slutdestination.

16.51: Efter en mysig sträcka längs med skogsvägar har vi nu nått vägs ände – Bandyvägen! På buss-monitorerna vevades till sist hemmapremiärens första 20' mot Åby. Nu väntar ombyte i omklädningsrummet, matchgenomgång och uppvärmning innan matchen blåses i gång 19.00. Jag och min med-supporter "Nyllet" laddar nu i sin tur med "sportdryck". Nu kör vi! Tack för mig.

Johannes Olanders2019-12-11 16:50:00
Author

Fler artiklar om Sirius