Spelschemat är släppt!

Äntligen kan vi börja planera och räkna ner till säsongen 2022-23. En säsong som kommer att bli väldigt annorlunda mot de vi genom åren vant oss vid...

...då svenska bandyförbundet än en gång fått en synnerligen icke-briljant idé, och för första gången någonsin (ja, faktiskt!) spelas inte division 1 i fyra väderstrecksbenämnda serier (västra, östra, södra, norra), utan i stället TRE serier: norra, mellan och södra. Vad innebär då detta i praktiken? Jo, lagen från Stockholm/Uppland kommer inte få åka till närbelägna orter i Mälardalen med omnejd, utan i stället kuska upp i riktning mot Nordpolen, då sex lag från de nordliga landskapen ska tampas med de sex från våra breddgrader något närmare ekvatorn.

Man häpnar... igen, skulle man kunna säga!

Nåväl, det är väl bara att tugga i sig, men det positiva med att möta nya bekantskaper i form av Järvsö, Umedalen och Östersund suddas ut då de enorma avstånden (till Karlsborg som mest lysande exempel) kommer att innebära att sviten för oss i The Lundeners garanterat kommer att ta slut ganska tidigt in i serien.

MEN, 100 seriematcher i rad kommer vi (med minsta möjliga marginal!) att kunna nå! Det är nämligen så att HIK tar sig an UNIK/Uppsala BoIS hemma i den fjärde omgången, och det blir match nummer 100 (om vi tar oss till Järvsö i omgången innan, och det ska vi nog kunna lösa).
Men vänta nu, skrev jag inte att vi hade 95 i rad i årskrönikan? Då blir det väl 99 i rad? Jo, förvisso, men då menade jag 95 i rad i division 1 östra. Vi har en "joker" i form av sista matchen i Allsvenskan 2015-16, då vi förlorade mot Ljusdal hemma på Sollentunavallen. Räknar man med den i sviten blir det 96 i rad, och därmed blir match nummer fyra kommande säsong just seriematch nummer 100 i rad...

...för 101 blir det knappast, då den matchen är tidigare nämnda Karlsborg borta! Surt sa räven, men rätt så kul att sätta just 100, och sen sätta punkt, i stället för exemplevis 107 eller 112 eller något liknande. MEN som sagt, DIF borta, Norrtelje hemma, Järvsö borta och sedan Uppsala-laget hemma så blir det exakt 100! Det ska vi fixa!

Nya lag ja...
Järvsö (farmarlag till Ljusdal), Umedalen och Östersund har vi aldrig mött förut. Någonsin.
Karlsborg har vi bara stött på i kvalsammanhang ett par gånger tidigare, likaså Selånger och grannen Söråker.

Eftersom det är poolspel (suck!) så möter vi bara de sex norrlandslagen i just sex matcher (antingen hemma eller borta), medans vi som brukligt möter våra grannar i närområdet både borta eller hemma.

Spelschemat ser ut som följer:

Söndag 13 nov      17:00       Djurgården - HELENELUND
Söndag 20 nov      13:30       HELENELUND - Norrtelje
Söndag 27 nov      ??:??       Järvsö - HELENELUND
Söndag 4 dec         13:30       HELENELUND - UNIK/BoIS
Söndag 11 dec      ??:??       Karlsborg - HELENELUND
Söndag 18 dec      18:40       GT/76 - HELENELUND
Måndag 26 dec     13:30       HELENELUND - GT/76
Fredag 6 jan           13:15       UNIK/BoIS - HELENELUND
Söndag 8 jan          13:30       HELENELUND - Djurgården
Söndag 15 jan       ??:??       HELENELUND - Umedalen
Söndag 22 jan       14:00       Gustavsberg - HELENELUND
Lördag 4 feb           ??:??       HELENELUND - Östersund
Söndag 5 feb         ??:??       Selånger - HELENELUND
Söndag 12 feb       13:30       HELENELUND - Söråker
Söndag 19 feb       ??:??       Norrtelje - HELENELUND
Söndag 26 feb       16:00       HELENELUND - Gustavsberg

Starttider inte satta i vissa matcher, som synes. Det lär rätas ut när det närmar sig.

Eftersom det är lag från norra Sverige med i serien kommer det att bli så kallade "turnéer" från främst de nordliga lagens sida. Karlsborg kommer exempelvis spela fredag, lördag och söndag under andra helgen i februari (UNIK/BoIS, GT/76 och DIF) för att hålla nere resekostnaderna. Flera liknande exempel finns, och en av de stora glädjeämnena med detta är att HIK får en hemmamatch på en lördag för första gången sedan dinosauriernas tid, då vi tar emot Östersund på lördagen den 4:e februari (Östersund spelar sedan borta mot Gustavsberg på söndagen). Det var på tiden!

På Annandagen får vi hemmamatch, och det smäller ju minst lika högt som den planerade "100-i-rad matchen", då vi tar emot våra rivaler från söderort GT/76. De blågula får förutom förmånen att spela inför en liten men högljudd publik på Sollentunavallen på Annandagen även spela inför säkerligen tusentalet åskådare på Nyårsafton (dock inte i närheten av lika högljudda...) då den årliga Nyårsmatchen alltså spelas mellan Gustavsberg och GT/76.

Mer info och försnacksinlägg lär dyka upp, då det ju är ett bra tag kvar till första avslag i serien. Under tiden vi väntar på detta kan alla bandyintresserade leta upp ÄktaFans-podden och lyssa på min väna stämma, då jag under 67 minuter blir intervjuad om mitt engagemang för Helenelunds IK Bandy, i mitt tycke världens charmigaste bandyklubb, och supporterskapet i The Lundeners, Sveriges charmigaste hejaklack. Trevlig lyssning!

Stefan T2022-09-20 19:56:49
Author

Fler artiklar om Helenelund