Storseger i seriepremiären

Storseger i seriepremiären

Villa slog Sirius med hela 11-1 i fredagens premiärmatch.

Fredagskvällen innebar elitseriepremiär i Arenan mellan cupmästarna Villa och Sirius med fem gamla Lidköpingskillar i laget.

Även om Sirius gjorde första målet genom Alexander Karlgren så blev detta en strålande premiär för Villas del. När pausvisslan ljöd så hade siffrorna vänts till 4-1 i hemmafavör. Här var det kul att se Tobias Augustsson ta för sig. Under försäsongen har han känts rätt så sökande i sin nya roll i ett nytt lag. Helt förståeligt, men nu klappade han snyggt in 2-1 och assisterade till 3-1. De poängen gör nog gott för självförtroendet.

I andra halvlek så försvann Sirius hopp om poäng lika snabbt som en avlöning. Det hade inte ens spelats tio minuter när det stod 7-1 på resultattavlan. Matchen var givetvis klar här och det rasslade sedan in ett par mål till mot ett resignerat bortalag så att Villasegern spikades till storståtliga 11-1.

Hos Villa var Johan Löfstedt lika glödande som en överhettad spisplatta och noterades för 3+2. Han blev rättmätigt utsedd till bäste Villaspelare och fick ta emot pris efteråt av guldkaptenen från 2019, självaste Davva.

Christoffer Edlund hängde in tre baljor och Joel Broberg två. Även Martin Karlsson blev tvåmålsskytt via två rejäla smällkarameller. Vi vet ju att MK6 kan skjuta. Det är bara att han inte visar det speciellt ofta. Försvarsgeneralen Martin Hammarberg blev förvisso mållös men tangerade å andra sidan Jonas Anderssons rekord på 465 matcher i Villatröjan.

Villa var väldigt aggressiva och fyllde på med många spelare offensivt och stressade fram flera misstag. Sirius har varit tämligen haussat av experterna inför seriestarten men hade stora problem framför allt defensivt där man straffades rejält för varje förlorad boll i stort sett. Sedan är Villa inte deras favoritmotståndare direkt. Ingen seger sedan 2011,

Vi saluterar en lyckad premiär. Nu är det bara resten av säsongen kvar. Närmast för Villas del väntar två matcher nästa vecka. Edsbyn hemma på onsdag och så Frillesås på fredag. Den matchen kommer spelas i Göteborg i Ruddalens bandyhall. Idag lördag spelar förresten Villas damlag seriepremiär hemma mot Uppsala BoIS 16:30. Gå dit och stötta tjejerna.

Vi hörs. Ta hand om er.

Villalandlisch05102023-10-28 06:29:00
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping