Lagbanner
Åby/Tjuredas första nyförvärv: Går från ett gulklätt lag till ett annat

Åby/Tjuredas första nyförvärv: Går från ett gulklätt lag till ett annat

Den första elitseriesäsongen blev allt annat än lyckad för Åby/Tjureda. Nu laddar smålänningarna om och har gjort sitt första nyförvärv för säsongen.

Åby/Tjureda hade det inte lätt som elitserienykomling säsongen som gick. Smålänningarna åkte ur bandyns högstaserie med dunder och brak utan att ha vunnit en enda match. Det blev ett kryss under säsongen och en historisk poäng, men resten var idel förluster (25 stycken) för Sergej In-Fa-Lins manskap.

Frågan är hur det kommer gå i bandyallsvenskan kommande säsong? I veckan lämnade den viktiga anfallaren Filip Bringe föreningen för spel med Vetlanda BK. Idag stod det klart att Åby/Tjureda hämtat hem sitt första nyförvärv för säsongen och man värvar från samma region och klubb, småländska Vetlanda BK. Anfallaren Philip Lindqvist går från ett gulklätt lag till ett annat, från elitseriespel till spel i bandyallsvenskan.

Så här säger nyförvärvet om känslorna att börja spela för Åby/Tjureda nästa säsong till lagets hemsida:

- Känns väldigt bra det här, är jättemotiverad att få spela hälften av matcherna i den hall som blivit så omtalad och prisad.

Tränare In-Fa-Lin fyller på:

- Spännande att få jobba med honom igen, är en powerspelare med fightingattityd som vi kommer att få mycket nytta av.

Åby/Tjureda verkar nöjda med sitt första nyförvärv för säsongen. Lindqvists nu gamla klubb, Vetlanda, har varit förhållandevis aktiva efter säsongsslutet. Ny tränare på plats i Mattias Rhenholm, toppspelare och landslagsman i Joakim Andersson och dessutom Filip Bringe som tjänstgjort väl i ÅTIF under ett antal säsonger. Lägg till att VBK tappat tre spelare i nu Philip Lindqvist, Niklas Gälman och Tobias Nyberg och vi förstår att aktiviteten i klubben har varit hög. 

Silly Season har bara börjat men redan nu kan vi konstatera att det har hänt en del på bandyfronten, kul!

Citat hämtade från Åby/Tjuredas hemsida:

*** *** ***

Fredrik Wiberg2020-03-28 22:05:00

Fler artiklar om Sverige