Avslag: Några noteringar ett par omgångar in

Oväntad tabelletta, förlustsvit till segertåg och poäng med mersmak.

Här är ett par noteringar från bandyns elitserie säsongen 2021/22 efter ett par omgångar in.

Den oväntade serieledaren

Det är inte Villa, AIK, Edsbyn eller VSK som toppar elitserietabellen i skrivande stund. Högst upp hittar vi MOTALA som innehar förstaplatsen med 12 inspelade poäng på sju matcher. Visst har man haft ganska tacksamt motstånd i inledningen av serien med matcher mot Tellus, Örebro och Frillesås. Men bortasegern mot Edsbyn (6-2) var stark och lag som Vänersborg och Broberg har också besegrats längs vägen. I den senaste omgången åkte man på ett ordentligt magplask borta mot Västerås (förlust med 0-11) och vi får se hur Sjöholms manskap reser sig efter det. Är det roliga slut nu eller är man i toppen för att stanna? Sex raka segrar innan genomklappningen mot VSK imponerar trots allt.

Sirius scenförändring
Uppsala-laget inledde säsongen med tre raka förluster. Efter det tog man tag i saken och har nu fyra raka vinster. Senast blev det klara 8-0 hemma mot nykomlingen Rättvik där Ted Bergström Heramb stod för hälften av hemmalagets mål. Sirius nummer tio ligger nu på andraplats i skytteligan med elva fullträffar på sju matcher. Härnäst väntar hemmamatcher mot AIK och Hammarby på klassiska "Studan" innan Blåsvart ställs borta mot Tellus. Det ska bli intressant att följa Sirius denna säsong och se vad man kan uträtta framöver.

Örebros första poäng
Elitserienykomlingen har haft en riktigt tuff start i återkomsten till bandyns finrum. Sex raka torsk och tveklös jumbo med 45 insläppta mål var förutsättningarna när närkingarna anlände till Stockholm och Zinkensdamm i söndags. När hemmalaget tog ledningen redan efter en minut var det inte mycket som talade för en bortapoäng i det läget. Men gästerna hade en tydlig matchplan och stod för en bra prestation i 90 minuter, nykomlingen tog vara på sina chanser och höll jämna skär med Hammarby matchen igenom. Bortalaget hade två poäng i sitt grepp med en 4-3-ledning med bara minuter kvar av matchen. Men en hemmahörna och ett patenterat Pizzoni-skott minuten senare gav lagen en poäng var när domaren blåste i visslan. Kvitteringsmålet till trots, det var en besvikelse för Bajen men ett stort steg framåt för Örebro.