Lagbanner
Avslag: Noteringar från första omgången

Avslag: Noteringar från första omgången

Premiärkross, seger som kan fråntas och målvaktsveteranen är tillbaka.

Pangstart för Villa
Nykomlingen Örebro mosades i premiären i Behrn Arena. De regerande mästarna Villa Lidköping visade ingen pardon och hade en 8-1-ledning i paus. Slutresultatet skrevs till 15-2 och förra säsongens skytteligavinare Christoffer Edlund stod för åtta mål.
Till SVT Sport sa Edlund följande efter premiären:
- Vi gjorde en bra match från start. Vi var sugna på att göra en bra premiär, och det tycker jag att vi gjorde. Men det kommer tuffare matcher för oss och vi drar inga stora växlar av det här.

Vänersborg vann – men kan förlora
I fredags slog västgötarna tillbaka Sirius med 6-4 efter tre mål av Niklas Holopainen och tre strutar av Emil Viklund. Men nu utreds det om hemmalaget haft felaktigt antal spelare under matchen och som en konsekvens av det kan Sirius tilldömas segern med 5-0. Ett ärende hos tävlingskommittén är på bordet och hanteringen påbörjas idag måndag.

Svensson tillbaka på isen
Den rutinerade målvaktsikonen Anders ”Sverre” Svensson tar på sig målvaktsutrustningen igen. Keepern som tillhörde Edsbyn under många säsonger fick inte förnyat kontrakt med ”byn” men har nu skrivit på för Vänersborg en månad framåt. Detta då Kimmo Kyllönen skadade sig på uppvärmningen inför premiären mot Sirius.
 


Till Vänersborgs hemsida säger 46-åringen följande:
- I fredags trodde jag inte att jag skulle spela någon mer bandymatch i mitt liv. När jag fick förfrågan så tog tävlingsdjävulen direkt tag in mig. Det är en bra chans jag får för jag ville fortsätta och spela bandy en säsong till. Jag får tacka min arbetsgivare som gav mig en månads tjänstledigt så att jag kunde göra det här. Det känns mycket inspirerande och jätteroligt att få komma till Vänersborg.

Tabellen just nu:
 
 

Fredrik Wiberg2021-11-01 12:00:00

Fler artiklar om Sverige