Lagbanner
Bollnäs får stort stöd av coronapaketet

Bollnäs får stort stöd av coronapaketet

Nu står det klart vilka bandyklubbar i Sverige som får ersättning från regeringens coronapaket och vilka klubbar som blir utan stöd.

I måndags började regeringens coronastöd utbetalas till klubbarna som ansökt om hjälp. Nu står det klart vilka lag i bandysverige som får ta del av stödet och vilka klubbar som har fått sin ansökan avslagen, eller ej beviljad. Detta är något som bandypuls skriver om idag.

Riksidrottsförbundets ordförande, Björn Eriksson, säger följande i ett pressmeddelande:
- Vi har många mindre föreningar som kanske inte har förlorat så många kronor, men dessa kronor är i flera fall en stor del av deras totala omsättning. De som behöver mest hjälp har också fått störst stöd procentuellt sett i förhållande till den ekonomiska förlusten.


Riksidrottsförbundets ordförande, Björn Eriksson.

Bollnäs är den klubb i bandysverige som får högst summa utbetald, ett belopp på 111 000 kronor. Andra klubbar i elitserien som får ta del av utbetalningarna är Villa Lidköping och Broberg/Söderhamn.

Det är också en del klubbar som ansökt om stöd men som blivit utan. Bland elitserieklubbarna som ansökte om stöd men som alla nekades är: Hammarby, AIK, Sirius och Motala. 

Regerigen betalar ut stödpaket till flera idrottsorganisationer i Sverige som drabbats hårt ekonomiskt av coronapandemin. Stödet ska kompensera uteblivna intäkter som föreningarna gått miste om under perioden 12 mars till 30 juni. Stödet ligger sammanlagt på 500 miljoner kronor. 

Elitserieklubbarna som får ta del av stödet (erhållen summa anges till höger) 
Bollnäs - 111 000 kronor
Broberg/Söderhamn 56 000 kronor
Villa Lidköping - 16 000 kronor

Förutom de tre nämna elitserieklubbarna har stöd delats ut till 12 andra bandyklubbar i Sverige, hemmahörandes i olika divisioner. Bland annat Jönköping Bandy som får 56 000 kronor och Spillersboda Idrottsförening Norrtelje som får 60 000 kronor.

Det var tio bandyklubbar i Sverige som nekades stöd. Hälften av ansökningarna avslogs och hälften beviljades inte. Hela listan över vilka föreningar som får ta del av coronapaketet och klubbarna som nekas stöd finns här:

*** *** ***

Fredrik Wiberg2020-06-16 13:30:00

Fler artiklar om Sverige