Lagbanner
VBK anser att Sverige ska tacka nej till VM 2020

VBK anser att Sverige ska tacka nej till VM 2020

Den småländska klubben vill att elitserieklubbarna går ihop och ser till att Sverige inte deltar i världsmästerskapet i bandy i höst.

I veckan kom nyheten att bandy-VM flyttas fram till oktober efter ett beslut av FIB (det internationella bandyförbundet). Den samlade bedömningen som SBF gjort (svenska bandyförbundets internationella kommitté) är att Sverige ska delta i bandy-VM nu i oktober.

En klubb som öppet visat sitt missnöje mot att Sverige deltar i bandy-VM 2020 är Vetlanda BK. Så här säger Andreas Söderman, pressansvarig för Vetlanda, till bandypuls:

- Mycket hänvisas till ekonomin för den internationella bandyn och det förstår jag. Men jag tycker nog att i rådande läge så är det mycket annan ekonomi som offras, då känns det fel och konstigt att spelarna ska åka till Ryssland veckan före seriestart.

Andreas Söderman: ”Vi kan inte nöja oss här”:

- Vi får fortsätta att diskutera med FSE (Föreningen Svensk Elitbandy) och se vad andra klubbar känner och tycker, sen går vi vidare tillsammans. Vi måste trots allt det, vi kan inte nöja oss här, säger han till bandypuls.

Om ingenting ändras kommer bandy-VM spelas mellan den 3-10 oktober i Irkutsk, Ryssland. SBF är även för att delta i VM 2021 som är tänkt att spelas i månadsskiftet mars-april i ryska Syktyvkar. Det innebär att vi kan få tå stycken världsmästerskap i bandy samma säsong.

Läs mer: Bandy-VM tänkt att spelas i oktober 2020

*** *** ***

Fredrik Wiberg2020-05-10 22:08:00

Fler artiklar om Sverige