Lagbanner
Vilken klubbadress blir Fagerströms nästa?
Är en återkomst till Bajen aktuell för "Fager"?

Vilken klubbadress blir Fagerströms nästa?

Det har varit väldigt tyst runt Christoffer Fagerström och hans framtida bandykarriär. Vilken klubb kommer anfallaren representera härnäst? Vi på SF funderade kring några olika scenarion.

Sedan Bollnäs sa upp alla spelarkontrakt i mitten av mars har många frågor ställts kring vad som händer med anfallsstjärnan Christoffer Fagerströms framtid. I april fick vi inga svar - men kanske kommer det hela utkristallisera sig nu i maj?

"Fager" är en målskytt av rang och det finns en del klubbar därute som skulle behöva hans offensiva tyngd under kommande säsong. Här är några spår och möjliga klubbadresser för anfallaren under kommande säsong (rangordnade utan inbördes ordning).

IFK Vänersborg
Såklart är västgötarna alltid med i bilden när Fagerström är utan kontrakt. Anfallaren är rotad i klubben, det var där han kom fram och det är där han har flest säsonger bakom sig. Nu har det gått ett antal år sedan Fagerström representerade det blåskrudade laget. Sist han skrinade ut i IFK Vänersborgs klubbmärke var säsongen 2015/16.

Ari Holopainens lag har förstärkt med Markus Kumpuoja (ny från Sirius) som tog nummer tio på ryggen. Att han valde just det tröjnumret och inte nummer elva, som är ”Fagers” gamla nummer och det nummer Kumpuoja hade i Sirius, har spätt på förväntningarna om att "Fager" skulle ansluta till IFK Vänersborg. Såklart en ganska smal teori men väl värd att lyfta fram, känns ju onekligen ganska rolig om inte annat!



Det har varit tyst kring Christoffer och ingen vet egentligen vilken väg han tar. Men det känns som dörren till Vänersborg alltid står öppen för 27-åringen och får han ett bra kontraktsförslag så är det inte omöjligt. Förutsättningarna finns ju där... hall, tränare och ett lag som är ganska färdigbyggt (om vi jämför med de övriga alternativen som listas under).

Talar för: Förutsättningarna ser bra ut, djupt rotad i klubben, det lag i Sverige han kan bäst.

Talar emot: Kanske är det för tidigt för en comeback? Vill testa andra alternativ innan han vänder tillbaka?

Hammarby
Bajen har varit tydliga med att man vill göra fler mål nästa säsong, men än så länge har inga offensiva krafter (läs anfallare) anslutit till Stockholmslaget. Spelartappen har varit fler än nyförvärven och truppen ser tunn ut. En anfallsstjärna och en ledande målskytt behövs, inte minst sedan man bröt med Ted Bergström (Hammarbys främsta målskytt ifjol) och att speluppläggaren Adam Gilljam drog till Ryssland. Detta har inte gjort Hammarbys offensiva vision mindre angelägen om att lösa.

Nu när Bajen har tappat dessa två pjäser talar det för att offensiva förstärkningar borde vara på väg in. Fagerström har spelat i Bajen förut och visade upp fina siffror under sina två säsonger i klubben. Mycket hänger nog på vilka lagspelare han får och vilken tränare som får ansvaret att coacha Bajen.



Att Hammarby hört sig för och är med i racet om Fagerströms signatur tar jag för givet. Marknaden är smal och sitter en spelare som Fagerström utan kontrakt är det oansvarigt att inte lyfte på luren, inte minst nu när offensiven ska vässas.

Talar för: Ny träningshall, han kan klubben och staden. Spelat ihop med några killar tidigare. Kommer få vara den ledande och offensiva stjärnan.

Talar emot: Ingen tränare på plats, laget är inte färdigbyggt. Har Bajen råd?

Bollnäs
Fagerströms senaste klubbadress och ett lag som är på dekis. Bollnäs har det supertufft just nu och det har varit en kris sedan spelarkontrakten sades upp i mars. Vissa spelare har redan lämnat eller tackat för sig. Kasper Milerud skrev på för Bajen och lagkapten Andreas Westh hängde upp skridskorna på hyllan.  

Igår (torsdag) kom äntligen ett positivt besked för klubben när anfallaren Christian Mickelsson kritade på. Kanske kan hans påskrift få andra ”Bollnäs-stjärnor” att sätta bläcket på pappret? Någon måste gå i bräschen om det ska ordna upp sig för hälsingelaget, tror jag.

En lönesänkning är nog att vänta för samtliga spelare och hur lågt är Fagerström beredd att lägga sig? Fagerström är fortfarande ung (relativt sett för en bandyspelare), har varit proffs under ett par år och prioriterar nog lönen högt upp bland sina krav, om inte allra högst.

Jag tror inte ”Fager” blir kvar i Bollnäs med tanke på den kris som nu omgärdar klubben. Anfallaren är inte på något sätt rotad i Hälsingland och kan nog lämna utan några större tvivel. Mickelsson sa till bandypuls att ”alla spelare behöver ta fram klubbhjärtat nu”. Hur stort klubbhjärta har Fagerström för Bollnäs?

Talar för: Inte mycket egentligen. Hans senaste klubbadress.

Talar emot: Krisen, frågetecken kring vilket lag Bollnäs får på pappret, trolig lönesänkning.

Andra alternativ skulle kunna vara…
AIK
Västerås
Nytt äventyr i Ryssland? Här finns en del klubbar upptagna då bara en utländsk spelare tillåts per lag. Elitseriespelarna som gjorde flytten nu till öst i april var... Adam Gilljam (Jenisej), Tuomas Määttä (SKA Neftyanik), Martin Landström (Bajkal).

*** *** ***

Fredrik Wiberg2020-05-01 13:10:00

Fler artiklar om Sverige