Malmö Isstadion, 2019-01-23 19:00

IK Pantern - Björklöven
2 - 3

Viktiga poäng bärgades

Frillesås tog två välbehövliga poäng då man besegrade Mosserud hemma på Sjöaremossen på lördagseftermiddagen. Siffrorna skrevs till 7-3 efter 3-1 i halvtid.

Matchen började med att Frillesås skapar några hörnor och skott på mål men bollen hittar inte rätt väg genom Mosseruds försvarsblock. Gästerna ställde upp med en tät och mangrann försvarsmur när hemmalaget skulle anfalla och som var svårforcerad för Frillesåsspelarna. Det skulle till en fast situation innan man hittade rätt bakom Joakim Westberg i Mosserudsmålet. Ante Grip var sist på bollen som gav Frillesås ledningen i den 29: e minuten. Det tog dock bara ett par minuter innan kvitteringen skulle komma. På straff i den 31: a minuten kunde Henrik Larsson sätta 1-1 efter en situation som hände utanför straffområdet men som drogs in av Team Kristiansson. Som ofta går det fort i bandyn nu för tiden och kanske inte lätt alltid för visselmännen att uppfatta vissa händelser. Frillesås skulle återta ledningen knappa fem minuter senare då målkungen Fredrik Brandin satte sitt första mål för dagen. Innan halvleken var slut så fick även Frillesås straff som förvaltades lika bra som vanligt av Brandin som därmed fastställde 3-1 som halvtidsresultat.

I andra halvlek var det bara gästerna som syntes de första fem minuterna. Mosserud var farliga i sina omställningar, som de fick alldeles för många av på grund av slarvigt passningsspel flera gånger från Frillesås sida. Det som räddade Frillesås från mer mål i baken var att Johan Wiman var på ett strålande spelhumör och gjorde flera fina parader. Detta fick Roger Knöös att ta en tidig timeout för att få ordning på spelarna och spelet. Men direkt efter nämnda timeout kom reduceringen för Mosserud genom Mattias Olsson. Men i Frillesås har vi ju vår egen ”Bomber”. Fredrik Brandin satte nämligen sitt tredje mål i den 56: e minuten och åter hade Frillesås en tvåmålsledning.

Mosserud fortsatte att vara giftiga framåt med lyft och kontringar men Frillesås lyckades att avstyra det mesta men i den 71: a kunde Axel Henrysson framspelad av Mattias Olsson ändå göra 4-3. Frillesås lyckades att skaka av sig detta och kunde med tre mål i rask följd med start i den 78: e minuten punktera matchen. 5-3 på straff genom Brandin, 6-3 av Joakim Strömbäck i den 83: e och Brandin fick avsluta målskyttet med att göra sitt femte mål fram till 7-3 i den 84: e minuten, assisterad av Strömbäck.

En match som inte kommer at gå till historien som en av de bättre Frillesås gjort. Snarare var det tur att inte Mosserud var bättre än de var för då hade poängen hängt löst. Men nu så vann man och två oerhört viktiga poäng kan läggas till de övriga 15. Det ger ingen hiss i tabellen som är fantastiskt jämn men man får lite längre ner till det nedre kvalstrecket vilket känns bra. Nu väntar en tuff bortamatch mot Tranås kommande helg och poäng där får nästan räknas som bonus med tanke på hur det sett ut de senaste veckorna. Men det trodde vi innan Gripen borta också och se där vad som hände.

Truppen mot Mosserud: Christian Axelsson, Marcus Blickander, Niklas Wiklander, Simon Stenvall, Johan Jenefeldt, Oscar Bruhn, Robin Mohlén, Ante Grip, Joakim Strömbäck, Fredrik Brandin, Rasmus Olsson, David Emretsson, Anton Bohlin, Kent Hellstadius, Daniel Gunnarsson, Johan Wiman.

Poängstatistik: Fredrik Brandin 5+0, Joakim Strömbäck 1+1, Ante Grip 1+0, Robin Mohlén 0+1.