1 - 5

2-0 i matcher för Villa
Stabil seger för Villa.

Villa vann fredagens bortamatch mot Motala med 5-1

Kvartsfinal 2 borta mot Motala spelades under fredagskvällen. Det blev kanske inte samma glittrande show som i den första kvartsfinalen men jag tycker ändå att Villa genomförde den här matchen på ett säkert och stabilt sätt och plockade med en seger hem till Lisch vilket ju var det enda viktiga.

Martin Karlsson inledde målskyttet när han susade igenom en hel skog med Motalaspelare och satte 1-0. Martin börjar visa högform och är på god väg att bli samma Godzillaliknande monster som han var i slutspelet förra säsongen.

Motala kvitterade på straff innan Villa återtog ledningen genom Johan Löfstedt. Han snappade upp ett felpass från Motala på offensiv planhalva och avancerade framåt en bit innan han avlossade bössan.

Jocke Andersson utökade Villas ledning på en vänsterhörna till 3-1 som också var paussiffror. En bra genomförd första halvlek av Villa där man hade full kontroll mot ett rätt så defensivt inriktat hemmalag.

Andra halvlek inleddes med ett Villamål på ytterligare en vänsterhörna. Denna gång genom Martin Johansson. 4-1 och nu kändes matchen i stort sett avgjord. Villa hade ett massivt bollinnehav efter detta där man säkert spelade runt bollen och sparade kraft. Visst hade man kunnat gå mer i djupled men varför skulle man göra det. Man ledde med 4-1 på bortaplan i ett slutspel där det bara är segrar som räknas. Måldifferensen har noll betydelse.

Till slut gjorde ändå Motala ett sista desperat försök att komma närmare. Ett flertal hörnor skapades men det ledde också till flera omställningslägen för Villa. Ett av dessa resulterade när Martin Karlsson förarbetade vackert och bjöd Davva på öppen kasse för att sätta matchens sista mål.

I slutminuterna så klev domare Labe in i huvudrollen och skickade ut Villaspelare på löpande band. När matchen blåstes av så satt/stod det fyra vittröjade Villaiter i och runt det lilla utvisningsbåset som väl bara var byggt för två spelare. Detta smärre utvisningskaos hade dock mindre betydelse eftersom det var så kort tid kvar att spela.

En bra genomförd slutspelsmatch på bortaplan av Villa. Offensivt så var Johan Löfstedt den som oftast anförde trupperna. Martin Karlsson var ånyo mycket bra precis som i onsdags. Defensivt var det väldigt tätt. Det var inte många lägen som Motala fick inne i Villas straffområde. Bra jobb av samtliga spelare.

Man har ju märkt under de två inledande kvartsfinalerna att Motala försökt få Villa ur balans genom att spela väldigt tufft och hårt men det har inte fungerat alls egentligen. Det går inte att störa det här Villalaget genom att slå med klubborna ett par gånger extra.

Kvartsfinal 3 spelas på tisdag. Då är Arenan åter spelplats efter att varit fångad i Mellons grepp under den senaste tiden. Vi ses och hörs då.

Motala vs Villa 1-5 (1-3)
0-1 Martin Karlsson (Johan Löfstedt) 12
1-1 Johan Thorsson 21
1-2 Johan Löfstedt 32
1-3 Joakim Andersson (Jesper Eriksson) 38
1-4 Martin Johansson (Jesper Eriksson) 52
1-5 David Karlsson (Martin Karlsson) 86
Utv : Motala 5x10 , Villa 1x5 6x10