Lagbanner
2020-12-26 14:00

Västerås SK - Villa Lidköping
5 - 8

Annandagsseger för Villa
Annandagsseger för Villa.

Annandagsseger för Villa

Villa vann bortamatchen mot Västerås med 8-5.

Till annandagsmötet borta mot Västerås så mönstrade Villa exakt samma trupp som slog Sirius i sista matchen innan jul. Trion Eriksson, Pherson, Björling vilade fortsatt och avbytarbänken bestod av rena juniorligan.

Villas första halvlek var mycket bra och pausledningen på 5-1 kunde varit ett par mål större. Joel Broberg satte 1-0 efter snyggt passningsspel med Martin Karlsson. Västerås kvitterade innan Villa drog ifrån rejält. Erik Säfström gjorde en snygg uppåkning och serverade Albin Thomsen öppet mål till 2-1.

Edlund, Thomsen och Broberg såg till så att det stod 5-1 när domaren flöjtade för glöggpaus. Det kunde varit mer som sagt efter en av säsongens bästa halvlekar från Villas håll där man visade upp aggressivitet och ett högt tempo i både skridskoåkning och passningsspel..

I andra halvlek så var inte Villa lika drivande i sitt spel utan bevakade lite mer. Måhända att man försökte spara en del kraft till det täta matchande som väntar framöver. Man gick ändå fram till en säker 7-2-ledning efter mål från Joel och Edlund innan det blev lite struligt på slutet.

På mindre än fem minuter reducerade Västerås tre gånger så att ledningen var nere i 7-5. Villa gick ner sig lite grann tempomässigt samtidigt som Västerås fortsatte att köra. Man anföll på liknande sätt hela matchen. Runt på kanterna och så stenhårda inspel in i straffområdet där det fylldes på med folk. Just i detta skeende fick de rejäl utdelning på detta spel.

Johan Sixtensson tog en välbehövlig timeout och snabbt efter att spelet sattes igång så avgjorde Edlund matchen definitivt med sitt 8-5-mål. En till stora delar bra genomförd match av Villa förutom vid Västerås snabba reduceringsmål. Framför allt första halvlek så imponerande man storligen.

Bäst på plan får man nog säga att Joel Broberg var. 3+1 och väldigt svårstoppad offensivt samtidigt som han gjorde ett hästjobb i defensiven. Västerås Stefan Kröller verkade tröttna i andra halvlek och utdelade ett fult och onödigt slag mot Joels hand med utvisning som följd. Joel fick rejält ont och satt på avbytarbänken ett tag innan han kom in igen och slutförde matchen. Förhoppningsvis är det inga problem med hans hand. Fler skador behövs icke.

Nästa match för Villas del är på måndag hemma mot Vetlanda. Den matchen börjar redan klockan 18:00. Avslutningsvis så kan det tilläggas att Villa vann dubbla segrar i ABB Arena denna dag. Även damlaget vann mot Västerås med 7-2 och är obesegrat i damernas elitserie. Hatten av för både damer och herrar.

Västerås vs Villa 5-8 (1-5)
0-1 Joel Broberg (Martin Karlsson) 4
1-1 Robin Andersson (Tobias Holmberg) 10
1-2 Albin Thomsen (Erik Säfström) 20
1-3 Christoffer Edlund (Johan Löfstedt) 24
1-4 Albin Thomsen (Johan Löfstedt) 30 
1-5 Joel Broberg (Johan Löfstedt) 38 
1-6 Joel Broberg 54
2-6 Måns Engström 57
2-7 Christoffer Edlund (Martin Karlsson) 78 
3-7 Robin Andersson (Joel Engström) 79 
4-7 Jesper Jonsson (Måns Engström) 83 
5-7 Magnus Joneby (Robin Andersson) 84 
5-8 Christoffer Edlund (Joel Broberg) 88
Utv : Västerås 2x10 , Villa 1x10

Villalandlisch05102020-12-26 20:21:40
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping