Lagbanner
Ännu en viktig spelare förlänger
Ludde blir Villa trogen.

Ännu en viktig spelare förlänger

Ludvig Johansson är nu Villas spelare till 2025.

På nyårsaftonen meddelades det via Villas officiella kanaler att försvarsklippan Ludvig Johansson skrivit på ett nytt treårskontrakt. Han är nu Villas spelare till 2025. Minst får man väl säga.

2015 tog Ludde steget upp i Villas A-trupp. Då som en mer offensivt lagd spelare. Bland annat nätade han två gånger om i en seriematch mot Gripen. 2016 började han hoppa in som försvarsspelare vid utvisningar och när Tobias Backman fick problem med sin rygg så klev Ludde på allvar ner i mittförsvaret bredvid Martin Andreasson och där har han blivit kvar sedan dess. När han inte vikarierat som libero i Martin Johanssons frånvaro vill säga.

Ludde är en stjärna utan att vara stjärna. Han är en granithård byggsten som alltid är på rätt plats och alltid sätter laget framför jaget. Han är urstark och stabil, placeringssäker och också väldigt bolltrygg för att vara försvarsspelare. I mina ögon, och förmodligen många andras, så är han ovärderlig.

Lite extra kul att han, precis som Joel Broberg som kritade på nytt kontrakt i förra veckan, är en äkta Lischare som hade bandyn i blodet redan i samma ögonblick han levererades till denna värld. Pappa Jonas var målvakt i Villa på 90-talet och farfar Göran "Fiskarn" är ju en av klubbens största genom tiderna.

Gott nytt år på er.

Villalandlisch05102021-12-31 18:21:55
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping