Lagbanner
2019-03-23 18:00

Villa Lidköping - Västerås SK
8 - 4

Äntligen SM-guld!
SM-guld för Villa!

Äntligen SM-guld!

Villa vann äntligen sitt första SM-guld efter vinst med 8-4 i finalen mot Västerås.

Ja, vad ska man säga. Lördagen blev dagen då alla drömmar infriades. Tusentals av blåvita Villasupportrar invaderade Uppsala och Studenternas för att vara med om klubbens första SM-guld på A-lagsnivå.

Västerås började matchen bäst och fick rejält med fart i medvinden. Det var väl ganska väntat att man skulle inleda starkt. Villa lyckades freda sig och fick också med sig ett par studsar inne i Västerås straffområde så att man hamnade i förarsätet målmässigt.

Villa hade lite flyt här och var ska erkännas. Både vid Brechens och Andreassons mål så kunde ju bollen flipperspelat sig iväg vart som helst i stort sett. Sedan när det blev 4-2 efter Martin Karlssons granna genomåkning så skapade Villa sig ett litet momentum i matchen.

Det blev ännu tydligare efter att Martin Johansson fläskat in femman på ett frislag. Då kändes det nog som att det skulle kunna gå vägen. Även om man aldrig kan slappna av när Västerås står på andra sidan.

Första halvlek var väldigt god PR för bandysporten. Tempot var ursinnigt redan från start och båda lagen kastade sig till anfall så fort man fick bollen i sin ägo. Stor skillnad jämfört med förra årets sengångarfinal som utan problem hade kunnat bota insomnia.

I andra halvlek så hade Villa mer kontroll på skeendet. När 6-2 och 7-2 kom relativt tidigt så blev det att man faktiskt kunde stå och våga sig på att njuta lite grann och vänta in slutsignalen. 

När så domaren flöjtade i pipan för sista gången så vällde de glädjerusiga Villasupportrarna in på isen som ett gigantiskt blåvitfärgat kosläpp. De tjuvstartade faktiskt lite grann när en del lufsade in på isen med någon minut kvar men blev tillbakakallade.

Själv var jag aldrig med inne på isen. Jag hade förmodligen brutit lårbenshalsen om jag försökt hoppa över planket så jag stod kvar på läktaren och bara njöt av detta underbara ögonblick istället.

Nu så här dagen efteråt så är det väl kanske inte glädjen som är den mest översvallande känslan. Mer lättnaden över att guldet äntligen bärgats och befrielsen över att ha blivit av med det tunga ok av misslyckanden som hängt över oss Villasupportrar i alla år.

Den riktigt stora glädjen känner jag nog för alla de äldre Villaiter som givit klubben 40-50-60 år av sitt liv och nu äntligen får uppleva att Villa faktiskt är bäst. Ni är så otroligt mycket värda detta.

Idag så blir det stor baluns på tör't (torget för er som inte behärskar det Lidköpingska språket) då hjältarna ska tas emot av en hel stad. Partyt drar igång vid 17:30 och runt 18:00 beräknas spelarna dyka upp. Vi ses väl där.

Att Villa men inte kunna. Jo, vi kan!

Villa vs Västerås 8-4 (5-2)
1-0 Tim Persson (Johan Esplund) 10
1-1 Ted Bergström (Martin Landström) 13
2-1 Jesper Eriksson 30
2-2 Martin Landström 34
3-2 Martin Andreasson 36
4-2 Martin Karlsson (Joakim Andersson) 37
5-2 Martin Johansson (Johan Löfstedt) 40
6-2 Joakim Andersson 60
7-2 David Karlsson 62
7-3 Oscar Gröhn (Simon Jansson) 85
7-4 Robin Andersson 89
8-4 Johan Löfstedt (Joel Broberg) 90
Utv : Villa 1x10 , Västerås 2x10
Publik : 18667

Villalandlisch05102019-03-24 13:26:23
Author

Fler artiklar om Villa Lidköping