Villa Lidköping - Edsbyn
5 - 2

Behaglig seger över Edsbyn

Villa vann onsdagens match mot regerande mästarna Edsbyn med 5-2.

Till denna match så saknade båda lagen var sin tung pjäs. Hos Villa så var Jesper Thimfors magsjuk och hos Edsbyn så var Joakim Svensk avstängd efter att han lyckats dra på sig ett grovt matchstraff efter en minut i deras premiär mot Frillesås.

Villa fick en riktigt smarrig start med mål redan efter 37 sekunder när två spelare kom fria på en lyftning från Martin Karlsson. Jocke Andersson var den som satte bollen i mål. 1-1 kom dock relativt snart genom Oscar Wikblad.

Edsbyn packade ihop mycket folk centralt på egen planhalva så Villa fick oftast försöka ta sig runt på kanterna. Petter Björling gjorde detta framgångsrikt efter 21 minuter när han tog sig förbi på högerkanten och skickade in bollen i straffområdet. Via en Edsbynspelare så hamnade bollen hos David Karlsson som nöp till direkt och 2-1. Bollen låg fri bara för en nanosekund men det är ju allt som Davva behöver.

Med nära på halvtimmen spelad så slaskade Davva även in en högerhörna där han stod som förstaskytt. 3-1 i paus och Villa behärskade matchen totalt. Det skulle bli ännu tydligare i andra halvlek när Villa gick ifrån till 5-1.

Först satte Davva 4-1 på ännu en hörna med en praktträff så att nätet stod som en daimstrut bakom Edsbyns målvakt. Skönt att få utdelning på hörnor mot Edsbyn. Det brukar ju ofta vara Edsbyn som utnyttjar skyttet annars men i denna match fick de knappt igenom något hörnskott på mål ens.

5-1 gjorde Jocke när han bröt sig igenom Edsbyns försvar. De gjorde allt för att få stopp på honom men han höll sig urstarkt på skridskorna. Inte lätt att få omkull ett ånglok som Jocke. Han placerade snyggt in bollen bakom Anders Svensson. Kvällens vackraste mål. Edsbyn reducerade på straff genom Jonas Edling och därmed var målfabrikationen över, 5-2.

Det blev en ganska så behaglig resa för Villa genom denna matchen. Kändes som man hela tiden hade en växel till att koppla på om det skulle behövas. Edsbyn var överraskande tama. Man kom ingenstans och tycktes inte alls speciellt desperata i andra halvlek. Kändes nästan som att de var lite smått nöjda med att bara släppa in fem mål mot Villa i deras kungadöme. Samtidigt är det tidigt på säsongen och längre fram så lär Edsbyn bli rejält att räkna med precis som vanligt.

När till och med svenska mästarna ställer upp sig på egen planhalva och väntar in Villa så vet vi ju vad vi har att vänta oss. Det kommer se likadant ut i ytterligare elva hemmamatcher. Det är bara att vänja sig. Det går tyvärr ut över underhållningen men vad ska Villa göra åt det. Man kan ju inte rå för att motståndarna har sådan respekt för dem.

Jon Karlsson som fick vakta Villas kasse behövde inte bestyra alltför mycket men fick göra en riktig prakträddning vid 4-1. Annars släppte inte Villas defensiv igenom något av värde. Martin Johansson blev ju sönderskjuten i semifinalerna förra säsongen. Den här gången lyckades han stoppa ett hörnskott med ansiktet med en svullen kind som resultat.

I övrigt så är Davva tillbaka i gammal Davvaform. Äntligen skadefri så är han nu bättre än på länge. Enligt statistiken så har han nu gjort 999 mål på elitnivå i tävlingsmatcher. En balja från tusen alltså. Skapligt.

Nästa match för Villas del är borta mot Broberg redan på fredag. En mycket svår match. Villa har inte vunnit uppe i Söderhamn på flera år. Seger där och vi får nog fira det med en fredagsöl eller två eller tio kanske.